Aşıda beklenmedik gelişme! Dava açacaklar

Avrupa ülkelerinde koronavirüs aşı şirketlerine dava hazırlığı yapılıyor. İtalya, Pfizer ve AstraZeneca ilaç devlerine Koronavirüsü (Covid-19) aşısının dağıtımında yaşanan gecikme nedeniyle dava açacak.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, "Aşı programımızın değişmemesi için çalışıyoruz," diye konuştu Bakan Maio, söz konusu iki ilaç firmasının aşı tedarikinde kısıtlama yapmak zorunda kalmasının nedenine ilişkin soruyu ise "Boyundan büyük işlere kalkışmak" sözüyle yanıtladı.

Luigi Di Maio, "Avrupa Birliği Komisyonu'nun bu beyefendilerin sözleşmelerine riayet etmelerini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaları için tüm kanalları aktive ediyoruz" ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, aşı tedarikinde yaşanacak gecikmelerin "kabul edilemeyeceğini" ve sözleşme yükümlülüklerinin ciddi şekilde ihlâl edilmesi anlamına geldiğini belirterek Roma Yönetimi'nin mümkün olan tüm yasal araçları kullanacağını sözlerine eklemişti.

Üst düzey bir sağlık yetkilisi, aşı tedarikindeki sorunlar devam ederse İtalya'nın tüm aşı programını yeniden değerlendirmek zorunda kalacağını açıklamıştı.

AVRUPA BİRLİĞİ DE UYARDI

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de Pfizer ve AstraZenaca şirketlerini aşı sözleşmelerini yeri getirmedikleri takdirde muhtemel yasal sonuçlarla tehdit etmişti. Fransız Europe-1 radyosuna konuşan Michel, "İlaç endüstrisinin imzalanan sözleşmelere riayet etmesini sağlamayı planlıyoruz" dedi.

Amerikan ilaç devi Pfizer'in aşısını Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'nin yönettiği Almanya merkezli BioNTech firması geliştirmişti.

Aşıda beklenmedik gelişme! Dava açacaklar ile ilgili etiketler dava Avrupa aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.