Aşı sertifikası olana yurt dışı artık serbest! Karantina da PCR testi de yok...

Türkiye ve Bulgaristan arasında bağışıklık/aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler her iki ülkeye girişlerde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacak.

Türkiye ve Bulgaristan arasından sevindiren bir gelişme yaşandı. Böylelikle aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler ülkeye girişlerde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf olacak.

PCR TESTİ VE KARANTİNA UYGULANMAYACAK

Edirne Valiliği, iki ülke arasında karşılıklı koronavirüs test muafiyeti şartlarının belirlendiğini duyurdu. Buna göre, yetkili makamlarca düzenlenen koronavirüs bağışıklık ya da aşı sertifikası bulunan Türk vatandaşları, PCR testi ibrazı veya karantinaya tabi olmadan Bulgaristan’a seyahat edebilecek.

18 YAŞ ALTI AŞI SERTİFİKALI AİLELER İLE YOLCULUK YAPABİLECEK

Bulgar vatandaşları da 2'inci dozdan en az 14 gün sonra alınması kaydıyla, aşı sertifikaları ile Türkiye'ye girebilecek. Ayrıca PCR testi veya karantina zorunluluğu istenmeyecek. Aşı yapılmayan 18 yaşının altındaki Bulgar vatandaşları ise aşı sertifikası bulunan aile fertleri ile yolculuk yapabilecek.

Uygulama, Sinovac ve Pfizer/Biontech aşıları için geçerli olacak.

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye ve Bulgaristan arasında karşılıklı Kovid-19 test muafiyeti şartlarının belirlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"28 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla vatandaşlarımızın Türkiye'de yetkili makamlarca tanzim edilen Kovid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının (Sinovac ve Pfizer/Biontech aşıları) bulunması halinde ayrıca PCR testi ibrazı ve/veya karantina uygulamasına tabi olmadan Bulgaristan'a seyahat edebileceklerdir. Bulgaristan vatandaşlarının da Bulgaristan yetkili makamlarınca tanzim edilmiş Kovid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının bulunması halinde (2. dozdan en az 14 gün sonra) Türkiye'ye PCR testi ibrazı ve/veya karantina zorunluluğundan muaf bir şekilde girmelerine izin verilecektir. Yaşları (18 yaş altı) nedeniyle aşı olmayan Bulgaristan vatandaşlarının aşı sertifikası hamili aileleri ile beraber seyahat etmeleri halinde, yukarıdaki maddeler kapsamında test ve karantinadan muaf tutulacaktır."

 

Aşı sertifikası olana yurt dışı artık serbest! Karantina da PCR testi de yok... ile ilgili etiketler Edirne Bulgaristan PCR testi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.