'Aşı sahte bir güven aşıladı'

Koronavirüs salgınına karşı mücadelede en önemli silah olan aşı için umut veren haberler gelmeye devam ediyor. Ancak Prof. Dr. Deniz Çalışkan, aşı çalışmalarının vatandaşlar üzerinde sahte bir güven hissi uyandırdığını söyleyerek önemli uyarılarda bulundu. Çalışkan, "Dünya nüfusu olarak baktığımızda bu aşının yayılması 2021’de bile yeterli görünmüyor" dedi.

Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, aşı çalışmalarıyla ilgili toplumda oluşan yanlış bir algıya dikkat çekti.

Akşam'ın haberine göre Çalışkan, “İnsanların aşı nasıl olsa bulundu diyerek sahte bir güven hissi içinde olmaları çok riskli” dedi.

"REHAVETE KAPILDIK"

Çalışkan sözlerine şöyle devam etti:

“Son dönemde aşı ile ilgili konular, insanlarda bu hissi oluşturdu. Korunma için başka önleme gerek yokmuş gibi davranmaya başladılar. Bu da toplum olarak mücadele ettiğimiz koronavirüse karşı toplumsal uyumu zayıflatan unsur haline dönüştü. Dünya nüfusu olarak baktığımızda bu aşının yayılması 2021’de bile yeterli görünmüyor.”

'Aşı sahte bir güven aşıladı' ile ilgili etiketler Koronavirüs aşı çalışmaları vaka artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.