Aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşı randevusunu nasıl alacağız?

Aşı randevusu nasıl alınır sorusunun yanıtı haberimizde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son dakika açıklamasına göre acil kullanım onayı verilen Çin aşısı CoronaVac aşısı için vatandaşlar aşı randevusu alacak. Peki, Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşı randevusu nasıl alacağız, aşı randevusu için neler yapmalıyım soruları, vatandaşların merak ettiği sorulardan oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son dakika açıklamasına göre koronavirüs aşısı için randevu alınması gerektiğini açıkladı. Çin aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı verildikten sonra aşı randevusuna gözler çevrildi.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

 Çin'den gelen Sinovac aşıları inceledi, aşılama için randevu linki ise sisteme entegre edildi. İlk etapta sağlık çalışanlarına uygulanacak olan koronavirüs aşıları, sonrasında ise kademe kademe vatandaşlara uygulanacak. Vatandaşların ise aşılama için randevu alması şart olacak. Randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) aile hekimi bölümünden alınacak.

Kimlik bilgisi ve aşılama grubuna göre randevu almak mümkün olacak. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da mobil aplikasyon uygulamasıyla MHRS'den uygun tarihlerde aşılama için randevu alabilecek.

Aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşı randevusunu nasıl alacağız? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.