Aşı randevusu bayrama denk gelenler ne yapacak? Ramazan Bayramı'nda aşı vurulacak mı?

Koronavirüs ile mücadelede en önemli adım olan aşı ülkemizde Aile Sağlığı Merkezleri ve hastanelerde vuruluyor. Ancak aşı randevusu bayrama denk gelenlerin kafası karışık. Sağlık Bakanlığı bunun üzerine yeni bir karar aldı. Ramazan Bayramı'nda aşı vurulacak mı?

13-14-15 Mayıs tarihlerinde kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla aşı randevusu olanlar ne yapacak? Önceden aşı randevusu alanlar ve randevusu bayrama denk gelenler bayramda aşı vurulacak mı?

AŞI RANDEVUSU BAYRAMA DENK GELENLER NE YAPMALI?

10-11-12 Mayıs tarihlerinde Aile Sağlığı Merkezlerinin açık veya kapalı olması aile hekimliklerinin inisiyatifine bırakıldı.

Kapalı olacak noktalar için aile hekimleri kendi planlamalarını yapacak. Aile Sağlığı Merkezlerinden aşı randevusu alanlar randevularını bayram sonrasına erteleyebilecek.

İsteyenler için de randevular hastanelere yönlendirilecek.

Aşı randevusu bayrama denk gelenler ne yapacak? Ramazan Bayramı'nda aşı vurulacak mı?

E-DEVLETTEN AŞI RANDUVUSU ALMAK İÇİN

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

"Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

TELEFON İLE AŞI RANDEVUSU ALMA

Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.


Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

Aşı randevusu bayrama denk gelenler ne yapacak? Ramazan Bayramı'nda aşı vurulacak mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Aşı Randevusu bayramda aşı vurulacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.