Aşı olmayana seyahat yasağı var mı? Şehirler arası seyahat edebilir mi?

Koronavirüs salgınından ülke genelinde aşılama çalışmalarına hız verilirken bazı vatandaşların aşı olmadıkları gözlemlendi. Bunun sonucunda ise hükümetin aşı hızını daha da arttırmak adına aşı olmayanlara kısıtlamalar getirebileceği öne sürüldü. Peki, aşı olmayana seyahat yasağı gelecek mi?

Dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınında aşılama sürecine devam ediliyor. SGK kayıtlı olanlarında aşılanmaya başlandığı bu evrede randevusuz gelenlerinde aşılanması ile oldukça hızlı bir yol kat ediliyor.

Aşının artık herkese ulaşabilir olması ile aşı olmayanlara yönelik bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Aşı olmayanların kamu kurumlarına, sinemalara, konserlere, tiyatro ve spor salonlarına alınmamasın dahi söz konusu olabileceği dile getiriliyor.

AŞI OLMAYAN ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT EDEBİLECEK Mİ?

Özellikle sonbahar aylarına kadar toplumun yüzde 70’lik kadar kısmının bağışıklık kazanması gerekliliğinden söz edilirken aksi bir durumda ise bu oranın yüzde 50’lerde kalabileceği öngörülüyor. Koronavirüs aşısı yaptıranlar içinde pozitif ayrımcılık konusunda bazı planlarında devreye alınabileceği belirtiliyor.

HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM'lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya ilerleyen dönemlerde resmen başlanabilecek. Aşıya erişimin yaygınlaşmasının ardından, aşı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda, sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerler dışında seyahat yasağı bile gelebileceği iddia ediliyor.

Aşı olmayana seyahat yasağı var mı? Şehirler arası seyahat edebilir mi? ile ilgili etiketler aşı seyahat yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.