Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yönetim Kurulu tarafından stadyumlara giriş şartlarının güncellenmesinin ardından, koronavirüs aşısı olmayan taraftarlar TFF 3. Lig takımlarından Edirnespor’un maçına giremedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı uygulamaları hayata geçiren Türkiye Futbol Federasyonu, stadyumlara giriş şartlarını yeniledi. Uygulamanın ilki TFF 3. Lig takımlarından Edirnespor ve Belediye Derincespor’un maçında hayata geçti. Edirne’de bulunan 25 Kasım Stadyumunda gerçekleşen maç öncesi seyircilerin stadyumlara girişlerinde kontrol yapıldı.

 Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı


Ev sahibi kulübün sorumluluğunda yapılan kontrollerde, Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış taraftarların son aşı tarihlerinin üzerinden 14 gün geçip geçmediği, Covid-19 geçirmiş taraftarların ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün geçip geçmediği denetlendi.

 Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı

12 yaşını tamamlamış ve henüz Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği aşı yaş grubuna dahil olmamış taraftarların, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyuma girişlerine izin verildi.

Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı


NEGATİF PCR TESTİYLE STADYUMA GİREBİLDİLER


Covid-19 PCR testi yaptırmayan 12 yaş altındaki taraftarların stadyuma girişine izin verilmedi. Bilet satın almış ancak aşı takvimini tamamlamamış taraftarlar, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebildi.

Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı

TARAFTARLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Edirnespor Başkanı Savaş Üner, TFF'nin almış olduğu karar doğrultusunda aşı kartı uygulamasının devam ettiğini ve edeceğini belirterek, taraftara aşı olma çağrısında bulundu. Taraftarlardan Özlem Yener Erk de, uygulamadan memnun olduğunu ve kendini daha güvende hissettiğini söyledi. Bir diğer taraftar Ahmet Kıyı da, vatandaşlara aşı çağrısında bulunarak uygulamanın faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı

Aşı olmayan taraftarlar stadyuma alınmadı ile ilgili etiketler Türkiye Futbol Federasyonu PCR testi stadyum aşı Edirnespor
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.