Aşı olmak orucu bozar mı? Koronavirüs aşısı olacaklar oruç tutabilir mi?

Mübarek Üç Aylar başladı. Milyonlarca müslüman bu kutsal günleri ibadet ile geçirmeyi planlıyor. Ülkemizde uygulanan aşılama süreci ise bu yıl boyunca devam edecek. Peki Ramazan'da aşı sırası gelenler ne yapacak? Aşı olmak orucu bozar mı?

Aşı olmak orucu bozar mı, koronavirüs aşı sırası gelenler oruç tutabilir mi sorularının yanıtı haberimizde. Türkiye'de uygulanan aşılama sürecinde oruç tutacakların yanıtını aradıkları sorulardan biri de koronavirüs aşısı orucu bozar mı?

AŞI OLMAK ORUCU BOZAR MI?

Orucu bozan haller; yemek, içmek, cinsel ilişki gibi hallerdir. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler.

Aşı olmak orucu bozar mı? İğne yaptırmak orucu bozar mı?

Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların, damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

Aşı olmak orucu bozar mı? Koronavirüs aşısı olacaklar oruç tutabilir mi? ile ilgili etiketler Koronavirüs aşı olmak orucu bozar mı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.