Aşı olmak orucu bozar mı? İşte yanıtı

Ramazan ayına sayılı günler kala koronavirüs aşıları da vurulmaya devam ediyor. Aşılama çalışmaları sürerken, 'Aşı orucu bozar mı?' sorusu da sorulmaya başlandı. Cübbeli Ahmet Hoca, bu soruya Twitter hesabından yanıt verdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde geliştirilen aşılar vurulmaya devam ediliyor. Dün Türkiye'ye getirilen 2.8 milyon doz BionTech aşısı Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirildi.

Aşılama süreci takvimine uygun ilerlerken, yaklaşan ramazan ayına ilişkin akıllarda bazı soru işaretleri oluştu.

'İĞNE OLMAK ORUCU BOZMAZ'

Bazı vatandaşlar aşının orucu bozup bozmadığını merak ederken, konuya ilişkin Cübbeli Ahmet Hoca'dan bir açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Cübbeli Ahmet, "Doktorlar bu hususta açıklama bekliyorlar. İmâm-ı Tahâvî, İmâm-ı Ebû Yûsuf'tan naklen iğne olmanın orucu bozmadığını zikretmiştir. Dolayısıyla aşı vakti gelenler ve aşıya çağrılanlar mutlakâ icâbet etsinler, oruçları bozulur diye endişe etmesinler." dedi.

Cübbeli, sözlerinin devamında "Lâkin Ramazan'dan sonra ihtiyâten aşı oldukları güne niyetle bir gün oruç tutarlarsa daha iyi olur." ifadesini kullandı.

BİLİM KURULU NE DİYOR?

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, ise "Tüm Müslüman camiası için Ramazan ayı çok özel bir ay. Ama bu ayda da insanlarımızın ölmemesi, hastalanmaması ve hastaneye yatmaması çok önemli. O yüzden ramazan ayında insanlar aşı olacağı günler belki oruç tutmayabilirler" açıklamasında bulunmuştu.

Aşı olmak orucu bozar mı? İşte yanıtı ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet Ramazan Koronavirüs aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.