Aşı olanlar yan etkilere karşı ne yapacak? Korona aşısı olanlar hangi ilaçları kullanabilir?

Koronavirüs aşısı tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı. Aşılama programının ilk gününde 300 binin üzerinde kişi aşılandı. Ancak CoronaVac aşısının yan etkilerine karşı vatandaşların neler yapacağı konusunda kafalar karışık. Sağlık Bakanlığı ise korona aşısı olanların yan etkilere karşı izleyebileceği yolları açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı olanlar için oluşabilecek yan etkilere karşı izlenecek yolları ve alınacak önlemleri tek tek açıkladı. İşte aşı olanların izleyeceği yollar..

KORONA AŞISI OLANLAR YAN ETKİLERE KARŞI NELER YAPACAK?

Koronavirüs aşısı olanlar, aşı olduktan sonra kusma, yorgunluk, ishal, eklem ağrıları ve baş ağrısı gibi yan etkiler görüldüğü takdirde izlenecek yollar ve alınacak önlemler Sağlık Bakanlığı'nın "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sayfasında yer aldı.

Yorgunluk: İstirahat edilmeli ve vücut için yeterli sıvı alınmalı

Kusma, ishal: Bol sıvı tüketip beslenmenizi ishal diyetine uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Olası bir durumda hastanelere başvurabilirsiniz.

Aşı olanlar yan etkilere karşı ne yapacak? Korona aşısı olanlar hangi ilaçları kullanabilir?

Kas/eklem ağrısı: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Baş ağrısı: Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Hafif ateş, titreme: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

"Aşı uygulanan bölgede ağrı/şişlik/kızarıklık: Aşı uygulanan kolunuza yüksekte olacak şekilde pozisyon veriniz. Soğuk uygulama yapınız. (Örnek: Soğuk suyla ıslatılmış bir havlunun aşı yapılan bölgeye uygulanması vb. Bu sırada cilde doğrudan buz temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır.) Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılabilir.

Aşı olanlar yan etkilere karşı ne yapacak? Korona aşısı olanlar hangi ilaçları kullanabilir? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.