Aşı olan tıp öğrencisi ölü bulundu

Avrupa Birliği'nde kullanımı konusunda tartışmalar yaşanan AstraZeneca aşısından bir ölüm haberi daha geldi. Fransada kanda pıhtılaşmaya yol açtığı şüphesi ile kullanımı askıya alınan aşı EMA'nın "güvenli ve etkili" açıklaması sonrasında yeniden uygulanmaya başlanmıştı. Ancak bu karar sonrası aşı yapılan 24 yaşındaki tıp öğrencisi evinde ölü bulundu. Doktor adayının ölümü AstraZeneca aşısına yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Fransa'da Tıp eğitiminin 6’ncı yılında olduğu belirtilen Anthony adlı doktor adayının aşıyı 8 Mart tarihinde yaptırdığı belirlendi.

Anthony’den uzun süre haber alamayan yakınlarının polisi araması üzerine evine giden güvenlik güçlerinin, öğrencinin cansız bedeni ile karşılaştığı bildirildi.

Gencin evinde yapılan incelemelerde, AstraZeneca aşısı olduğuna dair bir belge bulan yetkililer tıp öğrencisinin ölümüne ilişkin soruşturma başlattı.

Otopsi raporunun hazırlanmakta olduğu belirtilen gencin ölümünün AstraZeneca ile bağlantısı olabileceği düşünülüyor.

Hiçbir sağlık sorunu olmadığı bildirilen 24 yaşındaki Anthony’nin beslenmesine özen gösterdiği ve düzenli olarak spor yaptığı da kaydedildi.

Öte yandan İlaç ve Sağlık Ürünleri Güvenliği Ulusal Ajansı (ANSM) tarafından yapılan açıklamada, şu anda kesin olmamakla birlikte gencin ölüm nedeninin aşıdan kaynaklı olabileceği belirtildi.

Aşı olan tıp öğrencisi ölü bulundu ile ilgili etiketler Fransa EMA aşı AstraZeneca tıp öğrencisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.