Aşı olan karantinaya alınmayacak

ABD'nin koronavirüs salgını konusundaki en yetkili kurumu olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) güvenlik kılavuzunda dikkat çeken bir güncelleme yaptı. Buna göre, CDC 2 doz aşı yaptıranların son aşılamadan 2 hafta geçtikten sonra, koronavirüse maruz kaldıklarında karantinaya girmeyecekler.

CDC internet sitelerinde yer alan güncellenmiş kılavuzda, herhangi bir semptom geliştirmedikleri sürece son dozun alınmasından sonraki 3 ay içinde tamamen aşılanmış kişilerin karantinaya girmelerinin gerekli olmadığının altı çizildi. 

CDC’ye göre ‘tamamen aşılanmış’ kavramı, bir kişinin iki dozluk aşının ikinci dozunu veya tek dozluk aşının bir dozunu almasının üzerinden en az iki hafta geçmesi anlamına geliyor.

Bu durumu karşılamayan kişilerde ise, Kovid-19 olduğundan şüphelenilen veya doğrulanmış bir kişiyle temaslı olması halinde mevcut karantina kılavuzunun uygulanması gerekiyor.

Tamamen aşılanmış kişilerin koronavirüsü başkalarına yayma riskinin ‘hala belirsiz’ olduğu ifade edilirken; bununla birlikte ‘aşılamanın semptomatik Kovid-19’u önlediğini gösterdiği, semptomatik ve pre-semptomatik bulaşmanın koronavirüsün yayılmasında tamamen asemptomatik bulaşmadan daha büyük bir role sahip olduğunun düşünüldüğü’ kılavuzda yer alıyor.

Tamamen aşılanmış kişiler için maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, kalabalık yerlerden ve yetersiz havalandırılan alanlardan kaçınma gibi diğer öneriler ise hala geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Aşı olan karantinaya alınmayacak ile ilgili etiketler ABD Karantina maske CDC aşı kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.