Aşı olan hemşire komaya girip öldü

AstraZeneca-Oxford aşısının güvenilirliği ile ilgili Avrupa'daki tartışmalar sürerken, sıcak bir gelişme daha yaşandı. Gürcistan'da bu aşının yapıldığı bir hemşire önce komaya girdi. Sağlık çalışanı geçirdiği anafilaktik şok sonrasında tedaviye alındığı yoğun bakımda bugün yaşamını yitirdi. Hemşirenin vefat haberi aşıya karşı endişeleri daha da artırdı...

Oxford Üniversitesi ile İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca’nın birlikte ürettiği koronavirüs aşısının güvenliğine yönelik endişeleri daha artıracak sıcak bir gelişme daha yaşandı.

Gürcistan'ın Ahıska kentinde bulunan bir klinikte çalışan 27 yaşındaki hemşire Megi Bakradze, AstraZeneca aşısı uygulandıktan kısa süre sonra anafilaktik şok yaşayarak komaya girdi. Hemşire bunun üzerine ambulansla başkent Tiflis'teki Birinci Üniversite Kliniği'nde yoğun bakıma alındı. Cihaza bağlı olarak hayatta tutulan hemşire bugün öğle saatlerinde vefat etti. 

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Arçil Talakvadze, genç bir sağlıkçının ölümü üzerine bir açıklama yayımladı: Talakvatze, “Genç bir hemşire olan Megi Bakradze'nin ölümü beni çok üzdü. Halkın salgınla savaşması için örnek teşkil eden profesyonel, kendini işine adamış genç bir hemşireyi kaybetmemiz çok üzücü" diye konuştu. Talakzade sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Gürcistan Parlamentosu adına, hayatını kaybeden genç doktorun ailesine, akrabalarına, arkadaşlarına ve meslektaşlarına baş sağlığı diliyorum" 

Aşı olan hemşire komaya girip öldü ile ilgili etiketler Gürcistan hemşire oxford AstraZeneca aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.