Aşı neden koldan yapılır? Koronavirüs aşısı hangi koldan yapılır? Koronavirüs aşı takvimi yayınlandı!

Aşılar neden koldan yapılır? Türkiye'de acil kullanım onayı verilen Çin'in koronavirüs aşısı CoronaVac, yarından itibaren Türkiye'de uygulanmaya başlayacak. Vatandaşlar, aşı randevusu alarak Türkiye'nin 81 ilinde aşı olacak. Peki, koronavirüs aşısı hangi koldan yapılır?

Koronvirüs aşısı yarından itibaren tüm Türkiye'de uygulanmaya başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün basın toplantısıyla açıkladığı Çin'in koronavirüs aşısı CoronaVac için acil kullanım onayı verildi.

AŞILAR HANGİ KOLDAN YAPILIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın canlı yayında Koronavirüs aşısı olmasından sonra yarından itibaren tüm Türkiye'de aşılamaya geçilecek. 81 ilde başlayacak program sonrası kısa sürede milyonlarca kişinin aşılanması hedefleniyor. Koca ve diğer Bilim Kurulu üyeleri, basın toplantısının ardından canlı yayında sol kollarından koronavirüs aşısı oldular. Koca, aşı olduktan sonra “Aşılama programının milletimize hayır getirmesini umuyorum. Bugün aşının dünyada başlamasıyla birlikte bu ışığı görmüştük birlikte. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin de mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en büyük yollarından biri aşı. Aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca 4 Aşamalı Aşı Planını Açıkladı: 'Öncelik Sağlık  Çalışanları ve 65 Yaş Üstünde' - onedio.com

AŞILAMANIN AMACI NEDİR?

Aşılamanın amacı, enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korumak için bağışıklık sistemine yardımcı olmaktır. Sonuçta vücut, söz konusu enfeksiyona karşı bağışıklık kazanır. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye, enfeksiyon etkeninin antijeni verilir ve vücutta antikor yapımı uyarılır. Pasif bağışıklık sağlamak için ise; kişiye, doğrudan antikor verilir.

Aktif bağışıklık sağlamak amacıyla hazırlanan aşılarda; gücü azaltılmış canlı organizmalar, ölü veya etkisiz hale getirilmiş organizmalar veya arıtılmış bakteri ürünleri kullanılır.

 

Aşı neden koldan yapılır? Koronavirüs aşısı hangi koldan yapılır? Koronavirüs aşı takvimi yayınlandı! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs aşı neden koldan yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.