Çocuk kitabında transeksüel içerik

Türkiye geçen ay Musa Dinç tarafından kaleme alınan 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabındaki skandal ifadeleri tartışmıştı. Bir tilkinin, bir ayıya tecavüz etmesiyle ilgili ifadelerle gündem olan kitaba tepkiler sürerken, 'Asi Kızlarla Uykudan Önce Hikayeler' isimli kitaptaki ifadeler de şoke etti. Hep Kitap Yayınevi tarafından yayımlanan ve 'transeksüel içerik' barındıran kitap hakkında sosyal medya üzerinden toplatılması için çağrı yapıldı.

Türkiye'de son zamanlarda cinsel içerikler sebebiyle tepkilere neden olan çocuk kitapları gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz ay, Musa Dinç tarafından kaleme alınan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında, bir tilkinin, bir ayıya tecavüz etmesiyle ilgili ifadeler büyük infiale neden olmuştu.

Dinç skandal ifadelere yer verdiği kitabı için özür dilemiş, tepkilerin ardından hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilmişti.

Zanlı, "Çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeniyle ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

SKANDAL İFADELER YER ALAN BİR KİTAP DAHA

Kamuoyu, daha bu olayın etkisinden çıkamamışken, bir çocuk kitabı daha gündeme oturdu.

Yine skandal ifadeler nedeniyle kısa sürede büyük tepki çeken Hep Kitap Yayınevi tarafından yayımlanan 'Asi Kızlarla Uykudan Önce Hikayeler' isimli kitap bir veli tarafından ifşa edildi.

''OĞLAN ÇOCUĞU KIZ OLMAK İSTİYOR''

Veli,  ''İlkokul ikinci sınıfa giden kızımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Hep Yayınevi'nin basmış olduğu 'Asi Kızlarla Uykudan' önce hikayeler kitabındaki bir hikayeyi okuyan kızımın kafası oldukça karışmış bir halde eşime ve bana sorular sorması üzerine olayı anladık.

Çocuk kitabında Coy adında ilkokula giden bir oğlan çocuğunun kız olmak istemesi hikayesine yer vermeleri kabul edilemez bir durum bu kitabın acilen toplatılması gerek. Destek verirseniz sevinirim.'' ifadelerini kullanarak sosyal medya üzerinden destek istedi.

İşte skandal ifadelerin yer aldığı o kitap ve ilgili bölüm;

Çocuk kitabında transeksüel içerik

Çocuk kitabında transeksüel içerik - Resim : 2

Öte yandan Türkiye Yayıncılar Birliği, 1 Ekim'de yaptığı açıklamayla, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun; 27 Eylül 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, Francesca Cavallo ile Elena Favilli'nin "Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler Olağanüstü 100 Hikâye" (Hep Kitap) kitabının "18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte'' olduğunu belirtmişti.

Çocuk kitabında transeksüel içerik ile ilgili etiketler kitap Çocuk erkek Sosyal Medya Hep Kitap Yayınevi çocuk kitabı transeksüel kız veli çağrı toplatma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.