Aşı karşıtlarının yerine 8 kez Covid-19 aşısı oldu

Belçika’da aşı karşıtlarının yerine para karşılığı 8 kez Covid-19 aşısı olan bir kişi, 9’uncu kez aşı olmaya gittiği sırada yakayı ele verdi. Adamın ve aşı olması için para veren kişilerin sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 5 yıla kadar hapis ve 800 bin euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Belçika’nın Charleroi kentinde bir kişi, para karşılığı aşı karşıtlarının yerine Covid-19 aşısı oldu. Şu ana kadar 8 kez aşı olan 33 yaşındaki adam, 9’uncu kez aşı olacağı sırada görevli kılığına giren polis memurları tarafından tutuklandı. Adamın, Covid-19 belgesini elde etmek isteyen ve aşı karşıtı olan kişilerden 100-150 euro aldığı belirtildi.

Belçika basınında yer alan haberlerde, adamın aşı merkezine kendisine ait olmayan bir kimlik kartıyla geldiği ifade edilerek, kısa aralıklarla iki kez aşı olmaya çalıştığı ve durumun personel tarafından fark edildiği aktarıldı.

Adamın sağlık durumunun birden fazla doz aşı olmasına rağmen iyi olduğu belirtilen adamın ve aşı olması için para veren kişilerin sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 5 yıla kadar hapis ve 800 bin euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri açıklandı.

SAĞLIĞI TEHLİKEDE Mİ?

Virolog Steven van Gucht ise yaptığı açıklamada, “Adamın sağlığının çok fazla aşıdan dolayı risk altında olması pek olası değil” ifadelerini kullanarak, "Ama aynı zamanda virüse karşı daha iyi korunduğu da söylenemez. Bağışıklık sisteminizi sonsuza kadar uyaramazsınız” dedi. Ranst ayrıca, “Elbette, o kişinin nasıl tepki vereceğini görmek için kimseye gereğinden fazla enjeksiyon yapmadık. Bu kişinin yaptığı şeyin ne kadar tehlikeli olduğunu tahmin edemeyiz, ancak komplikasyon ihtimali oldukça küçük görünüyor” ifadelerini kullandı.

 

Aşı karşıtlarının yerine 8 kez Covid-19 aşısı oldu ile ilgili etiketler Belçika aşı karşıtları 8 kez aşı oldu covid-19 aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.