Aşı karşıtlarından akılalmaz senaryolar! Bir de 'oyun büyük' dedi

Bazı aşı karşıtlarının kasıtlı olarak randevu alıp hastaneye gitmemesine tepkiler büyürken, sosyal medyadaki akılalmaz senaryolarla insanların kafasını karıştıran hesaplar türedi. Bu hesaplardan yapılan paylaşımlarla insanların aşı yaptırmasının önüne geçmeye çalışılıyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde aylarca beklenen aşılar artık dünyanın her yerinde kolayca ulaşılabilir hale geldi. Türkiye'de de hızla devam eden aşılama sürecinde bugün 40 yaşa kadar inildiği duyuruldu.

Ancak bu süreci sekteye uğratmak isteyen aşı karşıtları, çeşitli eylemlerde bulunarak insanları aşıdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Aşının zararlı olduğunu öne sürerek organize kötülüğe girişen kimileri, sosyal medya üzerinden 'aşı randevusu alıp gitmeyin' diyerek başkalarının da hakkını gasp ediyor.

Kimileri de sosyal medya hesaplarından akıl dışı senaryolar üretip vatandaşların aklını bulandırmaya çalışıyor.

"BLUETOOTH'TA BU DEĞİŞİK NUMARALAR VAR"

Bunlardan sonuncusu dün akşam Twitter'da yaşandı. Bir kullanıcı, aşı olanların telefonunda 'bluetooth'un açıldığını ve değişik numaraların telefonunda gözüktüğünü yazarak 'çip' imasında bulundu.

"Arkadaşlar aşı olmuş yengem ve bir yaşlı teyzemin yanindaydim o sırada Bluetooth açık kalmış kapatayım dedim baktım bluetooth'ta bu değişik numaralar var eve geldim bu numaralar yok.Bence aşı olanlarda oyun büyük Allah'a sığınırım." diyen kişinin aşı karşıtlığına inandırıcılık katmak için yaptığı bu paylaşım gündem oldu.

Aşı karşıtlarından akılalmaz senaryolar! Bir de 'oyun büyük' dedi

'Bluetooth' kelimesi, Türkiye gündemine 5. sıradan giriş yaptı.

Aşı karşıtlarından akılalmaz senaryolar! Bir de 'oyun büyük' dedi - Resim : 2

 Öte yandan aynı hesap daha sonra aşı karşıtı başka kişilerin de mesajlarını paylaştı.

Aşı karşıtlarından akılalmaz senaryolar! Bir de 'oyun büyük' dedi - Resim : 3

Aşı karşıtlarından akılalmaz senaryolar! Bir de 'oyun büyük' dedi ile ilgili etiketler Twitter Koronavirüs aşı Bluetooth
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.