Aşı karşıtları, sosyal medyada Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hedef aldı!

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi, aşı karşıtları Twitter'da #HaddiBilAzizSancar etiketiyle tepki gösterdi.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, pandemi döneminde aşı karşıtlığı ile ilgili, “Türklerin, Rusların, Almanya’daki Türk kardeşlerimizin ve Amerikalıların geliştirdiği bütün aşıların Covid’i önleme bakımından etkisi var. Bunu kabul etmek lazım. Etmeyenlerin kendi bilecekleri iş fakat aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Bunu kabul eden eder, etmeyen etmez. Geçen ziyaretimde de söylemiştim ve aleyhimde konuşanlar oldu. İstedikleri kadar konuşsunlar. Hiç kimsenin başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok” demişti.

Bu açıklamaların ardından aşı karşıtları sosyal medyada tepki gösterdi. Twitter'da #HaddiBilAzizSancar etiketiyle yapılan paylaşımlarda utanç verici ifadelerin kullanıldığı dikkat çekti. 

"ONU YAZAN ADAM DOĞMADAN ÖNCE BEN mRNA ÜZERİNE ÇALIŞIYORDUM"

Sancar, sosyal medyadan kendisine bilim dersi vermeye çalışanlara şöyle yanıt vermişti:

"Ben sosyal medya kullanmıyorum. Bana oradan yazmışlardı; ‘Aziz Sancar moleküler biyoloji öğrensin’ diye. Onu yazan adam doğmadan önce ben mRNA üzerine çalışıyordum. ‘Genimizi etkiler’ sözleri safsata”

SANCAR'I HEDEF ALAN AŞI KARŞITLARINA HATIRLATMA

Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştı.

Aşı karşıtları, sosyal medyada Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hedef aldı! ile ilgili etiketler Twitter Prof. Dr. Aziz Sancar aşı karşıtları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.