Aşı karşıtları olayı iyice abarttı: Hükümete 'savaş' başlatan radikal grup tehlike saçıyor

Koronavirüs salgınına karşı aşı en büyük silah olmaya devam ederken aşı karşıtlarının protesto biçimlerini iyice abartarak radikal hale geldiği ortaya çıktı. İngiltere'de aşı karşıtı ve 100'lerce üyesi olan bir grubun hükümete 'savaş' başlattığı ve hedefine okul ve aşı merkezleri gibi kamu binalarını aldığı ortaya çıktı. Grup içindeki eski ordu mensuplarının üyelere dövüş eğitimi vermesi ise büyük tedirginliğe neden oldu.

Koronavirüse karşı mücadele devam ederken aşı karşıtlarının giderek radikalleşmesi tedirginliği artırıyor. İngiltere'de aşı karşıtı bir grubun hükümete karşı 'savaş' başlattığı ve eski askerlerden dövüş eğitimi aldığı ortaya çıktı

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, aşı karşıtı grup eski askerlerden eğitim alıyor. 'Alpha Men Assemble' adlı aşı karşıtı grubun hedefinde aşı merkezi, okullar ve polisler olduğu öğrenildi. Stafford kasabasında toplanan grubun park alanında eğitim alan grup çoğunlukla orta yaşlı ve beyaz erkeklerden oluşuyor.

Aşı karşıtları olayı iyice abarttı: Hükümete 'savaş' başlatan radikal grup tehlike saçıyor

Grup içindeki eski askerlerin üyelere profesyonel dövüş ve yürüyüş dizilişleri konusunda eğitim verdikleri ortaya çıktı. Grubun organizatörleri arasında yer alan Paul adında bir kişi aşı karşıtı protestolarda 'gerekebileceği' düşüncesiyle boks eğitimi verildiğini söyledi. Öte yandan Paul elinde, aralarında eski suçlular pedofili suçluları, kendi genelevlerini işleten ve Mason loncaları ile bağlantılı, 600 kişinin listesinin olduğunu iddia etti.

Aşı karşıtları olayı iyice abarttı: Hükümete 'savaş' başlatan radikal grup tehlike saçıyor - Resim : 2

ÇOCUKLARIN BEYNİNİ YIKAMAK İÇİN FON OLUŞTURDULAR

Bir tatbikat eğitmeni, gönüllülerin insanlar ve hükümetleri arasında sürdürülen bir "küresel savaş"la savaştığını açıkladı. Aşı karşıtı grubun, çocukları devletin telkinlerinden kurtarmak için, oluşturulacak bir eğitim grubu oluşturmak ve bir evde toplamak için fon oluşturduğu da öğrenildi. Yaklaşık iki hafta önce kurulan radikal gurup kısa sürede çok sayıda üyeye ulaştı.

Aşı karşıtları olayı iyice abarttı: Hükümete 'savaş' başlatan radikal grup tehlike saçıyor - Resim : 3

100'den fazla üyeye sahip olan grup Staffordshire'daki bir parkta toplanıyor. Mesajlaşma uygulaması Telegram'dan toplantı için gönderilen mesajda üyelere, polisin bir sızma girişimine karşı uyarılar yaptı. Grubun toplandığı parkın yakınına yerleşen polis ekipleri hareketlerini incelerken, grup üyelerinin umursamaz tavırları dikkat çekti. Polis ekipleri alandan ayrıldıktan sonra ise asıl eğitim başlıyor ve kamuflaj giymiş eski bir asker, üyelere sert telkinlerde bulunuyor.

Alpha Men Assemble'ın Telegram kanalındaki son gönderiler, grubun şiddeti teşvik etmediğini veya ırkçılığa müsamaha göstermediğini belirtiyor. Ancak diğer mesajlar farklı bir hikaye anlatıyor

Aşı karşıtları olayı iyice abarttı: Hükümete 'savaş' başlatan radikal grup tehlike saçıyor ile ilgili etiketler İngiltere aşı karşıtı Radikal Alpha Men Assemble
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.