Aşı karşıtları bunu da yaptı! Eyalet valisine suikast planı ortaya çıktı

Koronavirüs aşısına karşı protestolar Avrupa'nın bir çok yerinde devam ederken Almanya'dan korkunç bir haber geldi. Saksonya eyaletinde bir grubun eyalet valisi ve eyalet yönetimine karşı suikast planı yaptığı ortaya çıktı. Polis güçleri Dresden kentinde düzenlene operasyonda silah parçaları bulundu. Yapılan soruşturmada suikast planı yapanları internet ortamında örgütlendiği tespit edildi.

Koronavirüs vakaları Avrupa'da artmaya devam ederken aşı karşıtları da hükümetlerin politikalarına karşı eylem yapmaya devam ediyor. Almanya'da aşı karşıtı bir grubun Saksonya Eyaleti Valisi Michael Kretschmar başta olmak üzere bazı eyalet yönetimi üyelerine yönelik suikast planı ortaya çıktı. Alman polisi korkunç planın ortaya çıkması sonrası bazı evlere baskın düzenledi.

Alman yayın kuruluşu ZDF Frontal 21'in haberine göre, Saksonya polisi mesajlaşma uygulaması Telegram'da "Dresden Offlinevernetzung" (Dresden Çevrimdışı Ağ) adı verilen bir grubun Saksonya Valisi ve eyalet yönetimi üyelerine suikast düzenlemek için plan yaptığını belirledi. Bzı grup üyelerinin kendilerinde silah ve yay olduğunu iddia etti.

Saksonya Eyalet Cezai Soruşturma Bürosu Sözcüsü Kai Anders yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin baskınları sırasında silah parçaları bunluğunu ve bu parçalardan kullanılabilen bir silah yapılıp yapılamayacağının araştırıldığını söyledi. Anders operasyonda kaç kişinin tutuklandığını açıklamadı.

Saksonya Valisi Michael Kretschmar yaptığı açıklamada suikast planını kınayarak demokrasinin savunulması gerektiğinin altını çizdi. Kretschmar "Telegram'da ayılık ve demogoji yayını yapan gruplara sınırların gösterilmesi gerekiyor" dedi.

AŞI KARŞITLARININ PROTESTOLARI ŞİDDETLENDİ

Son dönemde Delta ve Omicron varyantlarının çıkışı sonrası artan vakalara karşı Almanya'da aşısızlara getirilen yeni kısıtlamalar aşı karşıtlarının sert tepkisini çekiyor. Reuters'te yer alan habere göre, aşı karşıtlarının protestoları siyasetçilere, doktorlara ve gazetecilere saldırıya dönüştü. 16 Mart'tan itibaren hastanelerde, huzurevlerinde ve diğer tıbbi uygulamalarda çalışanlar için aşılar zorunlu hale gelecek.

Almanya'da en yüksek ikinci vaka sayısı ve en düşük aşılama oranına sahip Saksonya'da son dönemde aşı karşıtlarının protestoları arttı. Aşı karşıtları geçen ay Saksonya İçişleri Bakanı'nın evinin önünde elerinde meşaleler ile toplandı. Gerçekleşen protesto İçişleri Bakanı ve Saksonya hükümetine karşı bir tehdit olarak görüldü.

Aşı karşıtları bunu da yaptı! Eyalet valisine suikast planı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Almanya Vali Operasyon polis saksonya suikast telegram plan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.