Aşı karşıtı Djokovic'ten hiç beklenmeyen hamle: Biyoteknoloji firması satın aldı

Avustralya'dan sınır dışı edilmesine neden olan süreçle dünya gündeminin üst sıralarına çıkan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in 2020 yılında bir biyoteknoloji firmasının kontrol hisselerini satın aldığı ortaya çıktı. Danimarka merkezli QuantBioRes adlı şirketin koronavirüs tedavisi üzerinde çalışmalar yaptığı ve bu yaz İngiltere'de klinik deneyler başlamasının beklendiği açıklandı.

Avustralya'ya giriş için mevcut kurallara uymadığı için sınır dışı edilen ve aşı karşıtlığı ile bilinen Sırp tenisçi Novak Djokovic'in son hamlesi herkesi şaşırttı. Avustralya Açık'a katılamayan dünya klasmanının 1 numarasının, aşı içermeyen bir tedavi yöntemi geliştirmeyi amaçlayan Danimarkalı bir biyoteknoloji firmasının yüzde 80 hissesini satın aldığı öğrenildi.

Djokovic'in QuantBioRes adlı firmanın kontrol hisselerini 2020 yılında aldığı belirtilirken şirketin CEO'su Ivan Loncarevic, söz konusu yatırımı doğruladı. Loncarevic Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada Sırp tenisçi ile kasım ayından bu yana konuşmadığını belirtirken Djokovic'in aşı karşıtı olmadığını iddia etti.

Şirketin Danimarka, Avustralya ve Slovenya'da 11 araştırmacısının bulunduğunu belirten Loncarevic, bir aşı değil tedavi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Loncareviç, şirketin koronavirüsün insan hücresine bulaşmasını engelleyen bir peptid geliştirdiğini ve bu yaz İngiltere'de klinik denemeler başlatmayı beklediğini açıkladı. Konuyla ilgili Djokovic tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Avustralya'dan sınır dışı edilen ve günlerce dünya gündeminin üst sıralarında yer alan Novak Djokovic'in sezonun geri kalanında tenis oynayıp oynayamayacağı merakla bekleniyor. Aşı olup olmadığını açıklamayan Djokovic'in Fransa'da çıkan son yasa ile birlikte Roland Garros'ta oynaması tehlikeye girdi. Ancak İngiltere'deki mevcut kurallar ile dünya klasmanının 1 numarası tenisçinin Wimbeldon'da oynaması önünde bir engel bulunmazken ABD Açık'ta oynam ihtimali de bulunmuyor.

Aşı karşıtı Djokovic'ten hiç beklenmeyen hamle: Biyoteknoloji firması satın aldı ile ilgili etiketler novak djokovic biyoteknoloji hisse satın alma QuantBioRes
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.