Ashleigh Barty-Karolina Pliskova maçı ne zaman? Wimbledon kadınlar finali saat kaçta? Hangi kanalda?

Wimbledon'da tek kadınlar final günü... Dünya 1 numarası Ashleigh Barty ile Çek yıldız Karolina Pliskova (13) karşı karşıya geliyor. 29 yaşındaki Pliskova kariyerinin ilk Grand Slam zaferini yaşamak istiyor. Maçın favorisi ise Avustralyalı raket Barty...

Tenisin en prestijli Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da tek kadınlar final günü... Dünya 1 numarası Ashleigh Barty ile 13 numara Karolina Pliskova kozlarını paylaşacak. Geçen sezon pandemi nedeniyle iptal edilen organizasyonda kadınlar şampiyonu bugün belli oluyor.

Bu sezon Avustralya Açık'ta çeyrek finalde kalarak hayal kırıklığı yaşatan 25 yaşındaki Barty, hemen ardından Miami'de şampiyon olarak kalitesini bir kez daha ispat etmişti. Avustralyalı raket toprak kort sezonunda ise Stuttgart'ı kazanıp, Madrid de final oynadı. "Full court" oyuncusu olduğunu gösteren Barty, Roland Garros'a 2. turda sakatlığı nedeniyle veda etmişti.

Bu yıl 3 turnuva kazanan Barty, çim korttaki en son zaferini Roland Garros zaferi yaşadığı 2019 yılında Birmingham'da elde etmişti. Barty'nin Wimbledon'daki en iyi derecesi ise o yıl ulaştığı son 16 turu...

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova maçı ne zaman? Wimbledon kadınlar finali saat kaçta? Hangi kanalda?

İLK TURDA ELENEBİLİRDİ...

Kanseri atlatarak kortlara geri dönen İspanyol raket Carla Suarez Navarro karşısında ilk turda çok zorlanan Barty, ardından çıktığı 5 maçta da rakiplerine set vermedi. Dünya 1 numarası sırasıyla Anna Blinkova, Katerina Siniakova, Roland Garros şampiyonu Barbora Krejcikova, Ajla Tomljanovic ve Angelique Kerber'i eleyerek finale yükseldi. Uzun süredir 1 numarada bulunan Barty'nin buna karşın tek Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor.

ASHLEİGH BARTY-KAROLİNA PLİSKOVA MAÇI NE ZAMAN?

WİMBLEDON KADINLAR FİNALİ SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova finali bugün TSİ 16.00'da oynanacak ve TRT'nin yeni kanalı TRT Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova maçı ne zaman? Wimbledon kadınlar finali saat kaçta? Hangi kanalda? - Resim : 2

HİÇ GRAND SLAM KAZANAMADI 

29 yaşındaki Çek raket Karolina Pliskova ise ilk Grand Slam şampiyonluğunu yaşamak istiyor. Etkili servisleriyle tanınan 1.86 boyundaki tenisçi, 1.66'lık Barty karşısında sürpriz yapmaya çalışacak.

Bu sezon çim kort sezonuna kötü başlayan Pliskova, hem Berlin'de hem de Eastbourne'de ilk turda elenmesine rağmen Wimbledon'da final gördü. Elit raketler arasında gösterilen Pliskova sırasıyla Roland Garros finalisti Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Luydmila Samsonova, Viktorija Golubic ve Aryna Sabalenka eleyerek Barty'nin rakibi oldu.

İki tenisçi toplam 7 kez karşılaştı ve Asleigh Barty'nin rakibine karşı 5-2 üstünlüğü bulunuyor. Çim kortta oynanan maçı 2106 Nottignham'da Pliskova iki set tie-breakle kazanmıştı.

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova maçı ne zaman? Wimbledon kadınlar finali saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler Wimbledon Ashleigh Barty Karolina Pliskova
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.