Ashleigh Barty, Avustralya Açık'ta tek set bile kaybetmeden şampiyon oldu

Dünya 1 numarası Ashleigh Barty, Avustralya Açık'ta tek set bile kaybetmeden şampiyon oldu. Finalde ABD'li raket Danille Collins'le karşılaşan 25 yaşındaki yıldız, 6-3 ve 7-6'lık setlerle zafere uzandı. 2. sette 1-5 geriye düşen Barty, maçı burada çevirmeyi bildi. 2019 Roland Garros ve 2021 Wimbledon zaferlerinin ardından kariyerinin 3. Grand Slam şampiyonluğunu yaşayan Barty, 42 yıl sonra Avustralya Açık'ı kazanan ilk Avustralyalı olarak tarihe geçti.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta kadınlar dünya 1 numarası Ashleigh Barty​​​​​​​, ülkesinde şampiyonluğa ulaştı.

2022 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı tek kadınlarda, 27 numaralı seribaşı Danielle Collins'i 2-0 (6-3, 7-6) yenen 1 numaralı seribaşı Ashleigh Barty kazandı.

Rakibinin son puanda çift hata yapmasıyla 6. oyunda servis kırarak 4-2 öne geçen Barty, ilk servislerinden yüzde 94 oranında puan aldığı birinci seti, 6-3'lük skorla hanesine yazdırdı.

Collins, ikinci setin 2. oyununda Barty'nin art arda yaptığı hatalar sonrası yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve servis kırdı. Sonraki oyunda zor da olsa servisine tutunan ABD'li tenisçi 3-0'lık üstünlük sağladı.

İlk sete göre geri çizginin içinden daha fazla vuruş yapan Collins, bir kez daha servis kırıp 5-1 öne geçti. Fakat bu noktadan sonra servis performansını yükselten ve kortta daha iyi hareket eden taraf olan Barty, seti "tie break"e taşımayı başardı.

Ashleigh Barty, Avustralya Açık'ta tek set bile kaybetmeden şampiyon oldu

Seyircinin desteğini de arkasına alan Barty, "tie break"i 7-2, seti 7-6, 1 saat 27 dakika süren karşılaşmayı da 2-0 kazandı.

Barty böylece Christine O'Neil'dan 44 yıl sonra Avustralya Açık'ı kazanan ilk ev sahibi kadın tenisçi oldu.

25 yaşındaki raket, Avustralya Açık'taki ilk, grand slam turnuvalarındaki 3. kariyerindeki 15. tekler şampiyonluğunu elde etti.

2019 Fransa Açık ve 2021 Wimbledon'dan sonra 2022 Avustralya Açık'ta mutlu sona ulaşan Barty, çıktığı 3. grand slam finalinden de zaferle ayrıldı.

Barty ayrıca, 2 milyon 875 bin Avustralya doları (yaklaşık 27 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.

COLLİNS SÜRPRİZ YAPTI

2020'de Roland Garros zaferinin ardından hız kesmeyen ve dünyanın en iyi ilk 10 kadın tenisçisi arasına giren 21 yaşındaki Polonyalı sporcu Iga Swiatek, Kaia Kanepi'yi eleyerek yarı finale yükselmişti.

Avustralya Açık'ta ilk kez son 16' başarısının üstüne çıkan güzel tenisçi, kariyerinin 2. Grand Slam finaline bir maç uzaklıktaydı ancak Collins'e takıldı. 

Yarı final maçını 6-4 ve 6-1'lik setlerle kazanan ABD'li raket kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi ve kariyerinde ilk kez WTA 10'a adını yazdırdı.

Ashleigh Barty, Avustralya Açık'ta tek set bile kaybetmeden şampiyon oldu ile ilgili etiketler avustralya açık Danielle Collins Iga Swiatek Ashleigh Barty Madison Keys
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.