Asgari ücrette tarihi artış! 2022 asgari ücret rakamı 4 bin 253 TL oldu!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret 2022 zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 asgari ücreti açıkladı. Buna göre asgari ücret 2022 yılında 4 bin 253 TL olarak belirlendi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. ve son toplantısını gerçekleştirdi. 

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret 2022 zammı da belli oldu.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ASGARİ ÜCRET YÜKSELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının 4 bin 253 lira olarak uygulanacağını, çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre rakam yükseleceğini açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamaları;

"Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması için bakanlığımıza görüş bildirmiştir. Gerek işçi gerekse işveren tarafını temsil eden taraflar, süreci özveriyle yönetti. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum.

 

ARTIŞ ORANI: YÜZDE 50

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu.

İŞVERENE 450 TL'LİK DESTEK

Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işverenin üzerinden 450 TL'lik bir yükü kaldırmış oluyoruz. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.

"FİYATLARLA İLGİLİ BELİRSİZLİĞE SON VERMEKTE KARARLIYIZ"

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum"

Asgari ücrette tarihi artış! 2022 asgari ücret rakamı 4 bin 253 TL oldu! ile ilgili etiketler asgari ücret zam asgari ücret tespit komisyonu Erdoğan 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.