Asgari ücrette masadaki 'alt sınır' ortaya çıktı

Asgari ücrette pazarlığın 7,500-8,000 TL bandında yürüyeceği, Türk-İş'in alt sınırının 8 bin lira olduğu ifade ediliyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in davetiyle yarın bir araya gelecek. Sözcü'nün haberine göre yılın ilk buluşmasında işçi ve patron temsilcileri birbirlerinin nabzını yoklayacak. Aralık ayının başından itibaren de resmi komisyon toplantıları başlayacak. İlk bilgiler, pazarlığın 7,500-8,000 TL bandında yürüyeceğini gösteriyor. Komisyonda işçiyi temsil edecek olan hükümete yakınlığıyla bilinen Türk-İş, perşembe günü saat 14.00'daki buluşmadan hemen önce yönetim kurulunu toplayıp izlenecek yolu belirleyecek. Türk-İş'in yarınki toplantıda da resmi komisyon toplantılarında da son ana kadar hiçbir şekilde rakam telaffuz etmeme yönünde ilke kararı aldığı öğrenildi.

'ALT SINIR 8 BİN LİRA'

Bununla birlikte Türk-İş cephesinde 8 bin liranın üzerindeki bir rakam için çalışılacağı belirtiliyor. Bir sendika başkanı, “Aylardır öyle rakamlar uçuşuyor ki, işçi 8 bin lirayı aldı cebine koydu. Şimdi bunun üzerine ne alınabilir diye bekliyor” dedi.
Patron cephesinde ise  ‘enflasyon+10 puan' gibi bir oranın önerileceği ifade ediliyor.

Asgari ücrette masadaki 'alt sınır' ortaya çıktı ile ilgili etiketler asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.