Asgari ücrette heyecanlandıran açıklama! Masada 3 formül var! 6 bin TL'ye yakın olabilir...

Asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı? sorusu merak edilirken Bakan Bilgin'in "Görüşmeler sürüyor, haftaya açıklayacağız." sözleri vatandaşları heyecanlandırdı. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu artış için nasıl bir formül uygulanacak? İşte ekonomistlerin üzerinde durduğu 3 formül...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün katıldığı bir canlı yayında memur ve asgari ücret zammına ilişkin heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde zam yapılacağını belirten Bakan Bilgin, asgari ücret zammı için de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

"KAMU ÇALIŞANLARINA ENFLASYON ÜZERİNDE ZAM"

Bakan Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.


BAKAN BİLGİN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu." dedi. "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna yanıt veren Bilgin, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

 

ASGARİ ÜCRETTE 3 İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bilgin'in bu sözleri milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. Artan enflasyonla birlikte alım gücü düşen vatandaşlar için temmuz ayında asgari ücrete ara bir zam yapılması planlanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu artış için ekonomi kurmayları üç ihtimal üzerinde duruyor.

1. PRİM FORMÜLÜ

Kesintiler net ücrete eklenebilir.

Net asgari ücret: 4.253 İşçi için kesinti toplamı: 751

Brüt asgari ücret: 5004 TL

2. 6 AYLIK ENFLASYON FORMÜLÜ

6 aylık enflasyon oranında artış yapılabilir.

4.253 X % 39,67= 1.687

4253 + 1.687= 5.940 TL

3. YILLIK ENFLASYONA TAMAMLAMA FORMÜLÜ

Yıl başında yapılan yüzde 50,5 oranındaki artış Temmuz'da yıllık enflasyona tamamlanabilir.

Yüzde 75- Yüzde 50,5 = Yüzde 24.5 4.253 X % 24,5= 1,042

4.253+1.042= 5.295 TL

Asgari ücrette heyecanlandıran açıklama! Masada 3 formül var! 6 bin TL'ye yakın olabilir... ile ilgili etiketler asgari ücret maaş zam Temmuz BAKAN BİLGİN formül
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.