"Asgari ücrette 1,5 kat reel artış sağladık"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde muhalefetten gelen 13. maddeye ilişkin soru ve eleştirileri hükümet adına yanıtladı. "Asgari ücret devlet, işçi ve işveren kesimlerinden oluşan üçlü bir yapı içerisinde bağımsız bir komisyon olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir" diye konuşan Bakan Selçuk, "Asgari ücrette 1,5 kat reel artış sağladık" ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Teklifin 13. maddesi ile ilgili konuşan muhalif parti temsilcilerinin eleştiri ve sorularına ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, cevap verdi.

Sosyal yardım alan vatandaşların sosyal yardımlarının haczedildiği iddiasını yalanlayan Selçuk, asgari ücrete ilişkin eleştiriye de AK Parti döneminde gelinen noktayı rakamlarla anlatarak yanıt verdi.

Selçuk, şöyle konuştu:

"Asgari ücret devlet, işçi ve işveren kesimlerinden oluşan üçlü bir yapı içerisinde bağımsız bir komisyon olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Komisyonda bütün sosyal tarafların, kamunun teklifleri, önerileri, talepleri, görüşleri bağımsız bir şekilde, objektif ve şeffaf bir şekilde yapılan toplantılarda dinlenmektedir. 18 yıllık döneme de baktığımız zaman, reel artış olarak 2020 Ocak itibarıyla 1,5 katlık bir artış sağlamış durumdayız."

İşsizlikle çok yönlü mücadele edildiğini de dile getiren Bakan Selçuk, hem aktif iş gücü programları hem de pozitif iş gücü programları bulunduğunu hatırlattı.

Gençlerde iş gücünün yıllara göre artmaya devam etmediğini, 2002'den bu yılın kasım ayı sonuna kadar İŞKUR tarafından toplam 9,5 milyon kişinin işe yerleştirildiğini belirten Selçuk, bunun yaklaşık üçte birinin gençlerden oluştuğunu ifade etti.

Tarımsal desteklerin arttığını hatırlatan Selçuk, 2018-2020 yılları arasında 52 milyara yakın destek ödemesi yapıldığına dikkati çekti. Selçuk, 2021 yılında da 22 milyar liralık tarımsal destek sağlanacağını belirterek, çiftçileri korumaya devam edeceklerini söyledi.

"Asgari ücrette 1,5 kat reel artış sağladık" ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı asgari ücret tarımsal destek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.