Asgari ücretli çalışanlara net 6006 lira maaş! FARK formülü Meclis'e geliyor

Artan enflasyon rakamları ile birlikte 2022 yılının Temmuz ayında asgari ücrette yeni bir FARK formülü detayları gelmeye başladı. 4 bin 253 lira olan asgari ücretin Temmuz ayının başında açıklanacak olan enflasyon oranları sonrasında 6006 lira olarak açıklanması gündeme gelebilecek.

Asgari ücret zammı, Temmuz ayı için bir kez daha gündemdeki yerini aldı. Uzunca bir süredir aynı yıl içerisinde asgari ücrete ikinci bir zam yapılması için çalışmaların devam ettiği kaydedilirken hükümet tarafından dile getirilen ifadelerde enflasyon ön planda yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu rakamları çerçevesinde 4 aylık enflasyon oranı %31.71 olarak açıklandı. Mayıs ayı için enflasyon beklentisi %3.97 olarak gerçekleştirilirken Haziran ayı içinde bu oran %2.97 oldu. Bunlarla beraber ayrıca 6 aylık TÜFE endeksi beklentisi de 968.95’e yükseldi. Bu rakamların gerçekleşmesi durumunda ise 6 aylık enflasyon oranı %41 olacak.

Asgari ücretli çalışanlara net 6006 lira maaş! FARK formülü Meclis'e geliyor

Her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları akabinde belirlenen asgari ücret için 2022 yılının Temmuz ayında bir zam yapılması daha gündeme gelmişti. Çalışanlar merakla bu konuda bir atılımın olup olmayacağını merak ederken son olarak %50.5’lik bir artışla asgari ücret net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

2022 Temmuz ayında asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları dikkat çekici oldu. Bu konuşmaların şimdiden anlamsız olduğu vurgusu yapıldı. Erdoğan özellikle 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' temel politikasıyla çalışmaların devam ettiği yönünde görüş bildirdi.

6 aylık enflasyon oranı %41 seviyesinde gerçekleşmesi durumunda Erdoğan’ın da talimatı ile asgari ücretin 2022 Temmuz ayında 6006 liraya çıkarılması beklenmekte.

Asgari ücretli çalışanlara net 6006 lira maaş! FARK formülü Meclis'e geliyor ile ilgili etiketler asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.