Asgari ücrete ara zam gelecek mi? AK Parti'den sonra yeni açıklama Cumhurbaşkanlığından geldi

TVNET'te asgari ücrette yıl ortasında artış yapılabileceğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşın gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TVNET yayınında asgari ücrete ara zam gelebileceğinin sinyalini vermişti. Ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşın gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" açıklamasını yaptı.

Katıldığı televizyon programında ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı. Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda." dedi.

AK PARTİLİ ÖZKAN NE DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da TVNET'teki Sert Sorular programında, "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusuna, "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız. Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" demişti.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? AK Parti'den sonra yeni açıklama Cumhurbaşkanlığından geldi ile ilgili etiketler asgari ücret Nihat Zeybekci AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.