Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı da değişecek! Hesaplar yapıldı! Tavan tutar 7 bin 647 TL olacak!

Asgari ücret zammının belirlenmesi adına dün ilki gerçekleştirilmiş olan toplantının ardından gözler yapılacak olan ikinci toplantıya çevrilirken uzmanlardan yeni maaş hesapları geldi.

Enflasyon artışı sebebi ile 2021 yılının son günlerinden bu yana zor zamanlar geçiren vatandaşlar, gözlerini 2023 yılı maaş zamlarına çevirdi. Ocak 2022 tarihinde rekor bir karar ile yüzde 50,5 oranında zamlanan sonrasında ise yükselmeye devam eden enflasyon tüketicileri ezmeye başlamasından ötürü temmuz ayında yüzde 30’luk bir ara zam ile müjdelenen asgari ücretin, Ocak 2023 tarihinde kaç TL’ye yükseleceği merak konusu oldu.

Asgari ücrete gelen zamlar belirli bir kesimi oldukça sevindirirken ekonomi ile ilgisi olan ve durumu değerlendirme yetisine sahip olan birçok vatandaş asgari ücret zammından ziyade alım gücünün artırılmasının önemli olduğunu savundu. Tartışmalar, talepler, açıklamalar ve daha pek çok detay kapsamında ilerleyen asgari ücret zammı belirleme süreci, dün resmen başladı. 7 Aralık Çarşamba günü bir araya gelen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, 14 Aralık tarihinde gerçekleştirecek olan ikinci toplantının ardından tahminen ay sonunda yeni tutarı açıklayacak.

Asgari ücret zammına ilişkin toplantılar devam ederken birçok farklı isimden ve kurumdan da konuya ilişkin çeşitli tahminler geldi. İşçi ve işveren tarafının da görüşlerinin dikkate alındığı bu süreç içerisinde asgari ücrete yüzde 30 ile yüzde 50 aralığında bir zam yapılacağı ileri sürüldü. Bu senaryolara bağlı olarak çeşitli hesaplar ortaya koyan uzmanlar, asgari ücret ile birlikte birçok ödeme hizmetinin de yeniden hesaplanacağını ifade etti. İşsizlik maaşı ve SGK borçlanmalarına ilişkin yeni hesaplar yapan uzmanlar, tahmini tutarları kamuoyu ile paylaştı.

2023 YILI İŞSİZLİK MAAŞI TAHMİNLERİ

Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı da değişecek! Hesaplar yapıldı! Tavan tutar 7 bin 647 TL olacak!

Asgari ücret zammından etkilenecek olan ödeme hizmetlerinden birisi olan işsizlik maaşına ilişkin yeni hesaplar yapan uzmanlar, yüzde 30, yüzde 40 ve yüzde 50 zam tahminlerine göre sonuçları açıkladı.

  • Yüzde 30’luk zam ile en düşük- en yüksek işsizlik maaşı: 2.563- 6.628 TL
  • Yüzde 40’lık zam ile en düşük- en yüksek işsizlik maaşı: 2.759- 7.137 TL
  • Yüzde 50’lik zam ile en düşük- en yüksek işsizlik maaşı: 2.957- 7.647 TL

SGK PRİM BORÇLANMALARI DEĞİŞECEK!

Emekli olabilmek adına askerlik ve doğum borçlanması yaparak eksik prim günlerini toplu ödeme ile tamamlayacak olan vatandaşlar da asgari ücret zammından etkilenecek. Şu an en düşük borçlanma tutarı 69 TL, en yüksek borçlanma tutarı ise 517 TL olarak biliniyor. Asgari ücretin yüzde 30 oranında zam alması en düşük tutar 89,7 TL, yüzde 40 oranında zam alması durumunda en düşük tutar 96,6 TL ve yüzde 50 oranında zam alması durumunda ise en düşük tutar 103,5 TL olacak. En yüksek tutarlar ise zam oranlarına göre sırası ile 672 TL, 723,8 TL, 775,5 TL olacak.

Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı da değişecek! Hesaplar yapıldı! Tavan tutar 7 bin 647 TL olacak! ile ilgili etiketler asgari ücret işsizlik maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.