Asgari Ücret Temmuz Zammında İki Senaryo Kaldı! Temmuz Zammıyla 2022 Asgari Ücret Hesabı Yapıldı

Türkiye'de asgari ücrete 2022 yılında ikinci kez zam geliyor. Temmuz zammıyla asgari ücret hesaplaması da yapıldı. Emekli ve memurlar her yıl aldıkları Temmuz ayı zammını alacak. Milyonlarca işçi ise 2022 Temmuz asgari ücret zammı olacak mı, net asgari ücret ne kadar olacak" sorularına yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği Temmuz ara zammıyla Asgari ücrette iki ayrı senaryo konuşuluyor. İşte Asgari ücrette son dakika bilgileri...

Asgari ücrete Temmuz zammı olacak mı, Temmuz zammı Asgari ücrete gelecek mi? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yılda bir kez toplanarak zam yaptığı Asgari ücrette 2022 yılı Temmuz ayında ikinci kez artış yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi Ocak ayında asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapılmıştı. Şu sıralar ise Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği konuşuluyor. İki farklı senaryonun konuşulduğu Asgari ücrete Temmuz zammında son bir bilgi geldi. Asgari Ücret Temmuz Zammında İki Senaryo Kaldı! Temmuz Zammıyla 2022 Asgari Ücret Hesabı Yapıldı.

Enflasyonun yükseldiği Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz" talimatıyla harekete geçildi. Memur ve emeklilire yönelik atılan adımlar sonrası milyonlarca işçi için de hazırlıklar sürüyor.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz asgari ücret zammı olacak mı? sorusunun yanıtı için iki farklı senaryo gündeme geldi. İşçilerin en çok aramas yaptığı konusu Temmuz zammı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabiner toplantısı sonrası ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bu yönde verdiği talimatlar içinse harekete geçildi.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMINDA İKİ FARKLI SENARYO VAR!

Bilindiği gibi asgari ücrete yılda bir kez zam geliyor. Ek zam için yasal düzenleme gerekiyor. Olası asgari ücret zammı için enflasyon farkı ya da prim senaryolu artışlar gündemde.

Asgari Ücrete Temmuz Zammında İlk senaryoda Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısına kadar asgari ücretteki SGK ve işsizlik sigortası priminin devlet tarafından karşılanmsı var. Bu durumda net asgari ücret 5004 lira olarak hesaplanıyor.

Temmuz ara zammındaki ikinci senaryo ise enflasyon farkı. 2022 net asgari ücret için olağanüstü durumlarda 6 aylık enflasyon kadar zam yapılması var. Masada bulunan formülde yani enflasyon farkıyla ödenecek asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret hesaplamasının son hali...

Asgari Ücret Temmuz Zammında İki Senaryo Kaldı! Temmuz Zammıyla 2022 Asgari Ücret Hesabı Yapıldı

Eğer 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 39,67'lik oran uygulanırsa

ASGARİ ÜCRET 6.989,1
SGK PRİMİ %14 978,47
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 69,89
KESİNTİLER TOPLAMI 1.048,36
NET ASGARİ ÜCRET 5.940,72 olacak.

TEMMUZ ARA ZAMMI YAPILDIĞI TAKDİRDE YILIN İKİNCİ 6 AYLIK KISMINDAKİ ENFLASYON FARKI ESAS ALINACAK.

 

 

Asgari Ücret Temmuz Zammında İki Senaryo Kaldı! Temmuz Zammıyla 2022 Asgari Ücret Hesabı Yapıldı ile ilgili etiketler Asgari ücret zammı asgari ücret ne kadar asgari ücrete temmuz zammı yapılacak mı temmuz zammı temmuz ara zammı 2022 asgari ücret Net asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.