Asgari ücret pazarlığında üçüncü toplantı bugün yapılacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleşecek üçüncü toplantısında, işçi ve işveren temcilcilerinin pazarlık sürecinde ilk tutarları dile getirmesi bekleniyor.

İstihdamdaki 7 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren 2022 yılı asgari ücretini belirleme sürecinde resmi görüşmeler bugün devam edecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de yürürlükte olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları uyarınca bugün üçüncü kez toplanacak.

1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen birinci toplantı ve 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılan ikinci toplantıdan sonra üçüncü toplantı bugün saat 10'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleşecek.

İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını saat 10.00'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) gerçekleştirecek.

Bugünkü görüşmede Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK raporlarının sunumu yapılacak. Raporlardaki verilerin değerlendirilimesinin ardından işçi ve işveren taraflarının pazarlık sürecinde ilk tutarları dile getirmesi öngörülüyor.

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME SÜRECİ

Asgari ücret, kanun uyarınca işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme amacıyla toplam dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantıyı yine bakanlıkta gerçekleştiriyor.

Bakanlığın belirlediği bir üyenin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karara varıyor.

Oy eşitliği durumunda başkanın verdiği oy tarafı, çoğunluğu sağlamış olarak tanınıyor.

Asgari ücret pazarlığında üçüncü toplantı bugün yapılacak ile ilgili etiketler asgari ücret asgari ücret tespit komisyonu sendika temsilcileri
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.