Asgari ücret ne kadar olacak 2022? AK Parti'nin 2 numaralı ismi açıkladı!

AK Parti'de 2 numaralı koltuk olan Genel Başkanvekilliği görevini yürüten Numan Kurtulmuş 2022'de asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yanıt verdi. Çalışanların merakla beklediği asgari ücret artışına dair, "Emekçilerimizin hakkını ve beklentisini karşılayacak, milletimizin tamamının "Tamam hakkaniyete uygun" diyecek çok önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağız" dedi.

Kurtulmuş, Akit TV canlı yayınınında 2022 asgari ücret hakkında konuştu. Son günlerin en çok konuşulan konularından olan asgari ücret ve gıda fiyalarına gelen zamlarla ilgili de konuştu. Peki 2022 asgari ücret ne artacak mı? Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2022?

Kurtulmuş, Türkiye'de yaşanan ekonomik krize ilişkin soru üzerine, dünya genelinde Kovid-19 kaynaklı ekonomik krizin yaşandığını söyledi. Kurtulmuş, "Dünyada emtia fiyatları olağanüstü yükseliyor. Bakırdan kroma, altından demir ve çeliğe kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde enerji fiyatları iki üç kat arttı. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kırılıyor. Hem malın yokluğu hem malın fiyatının yüksekliği dünya ekonomilerini çekilemez bir ağır yükün altına koyuyor." dedi.

"SALGINDA 780 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK"

Türkiye'nin salgın döneminde, üretim gücünü hiç geriletmeden yoluna devam ettiğini belirten Kurtulmuş, ihtiyaç sahibi küçük gruplara, esnafa ve vatandaşlara 780 milyar lira destek verildiğini bildirdi.

"ENFLASYON ARTIŞINI GÖRÜYORUZ"

Enflasyonun artmakta olduğunu gördüklerini ve hayat pahalılığının vatandaşı rahatsız ettiğini bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, vatandaşın alım gücünü arttıracak ilave tedbirlerin gündeme getirilmesinin farkında olduklarını aktardı.

"ASGARİ ÜCRET HAKKANİYETE UYGUN BİR RAKAM OLACAK"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Yıl sonu itibarıyla Türkiye'de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum. 19 yıldır sürdürülen vatandaşı enflasyona ezdirmemek politikasını burada da ortaya koymak durumundayız." ifadelerini kullandı.

 

 

Asgari ücret ne kadar olacak 2022? AK Parti'nin 2 numaralı ismi açıkladı! ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş asgari ücret 2022 asgari ücret ne kadar olacak
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.