Asgari ücret kaç TL olacak, ne kadar zam gelecek 2022? Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak?

2022 yılında Türkiye'de asgari ücretin ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Geçtiğimiz gün, "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" sloganıyla asgari ücret talebini duyuran DİSK'in ardından asgari ücrette zam görüşmelerine de kısa bir süre kala beklentiler oldukça yükseldi. Peki, asgari ücret ne kadar olacak 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Milyonlarca vatandaş 2022 asgari ücret miktarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanacağı, toplam dört toplantının ardından da asgari ücret miktarının kesinleşeceği belirtilmişti. Diğer taraftan geçtiğimiz gün, "Gelirde Adalet, Vergide Adalet"  sloganıyla DİSK asgari ücret talebini duyurmuştu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak 2022? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Detaylar haberimizde...

Asgari ücret kaç TL olacak, ne kadar zam gelecek 2022? Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak?

YÜZDE 25-35 ARASINDA ZAM BEKLENİYOR

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 19.31 olarak açıkladı. Bu rakamın üstüne 6-7 baz puanlık refah payının da eklenmesi bekleniyor. Böylece zammın en az yüzde 25 olması bekleniyor. Ancak beklenti yüzde 30-35'e kadar yükseliyor.

 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2022?

- Yüzde 25'lik zamma göre, 2022 yılında brüt asgari ücretin 4.471 TL'ye net asgari ücret ise 3.532 TL'ye çıkması bekleniyor.

-Yüzde 30'luk zamma göre ise brüt asgari ücretin 4.650 TL'ye, net asgari ücretin ise 3.673 TL'ye çıkması bekleniyor.

-Yüzde 35'lik zamma göre ise net asgari ücretin 3.813 TL'ye, brüt asgari ücretin ise 4.828 TL'ye çıkması bekleniyor.

DİSK ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Geçtiğimiz gün, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, aralık ayının başında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyo'nun öncesinde 5200 TL'lik net asgari ücret talebini kamuoyuna duyurmuştu.

Söz konusu açıklamaların ardından 2022'de asgari ücretin ne kadar olacağına dair merak arttı ve bu çerçevede araştırmalar devam ediyor... 2022 yılı için asgari ücret miktarları kesinleştiğinde, tüm detaylar haberimizde yer alacaktır. 

Asgari ücret kaç TL olacak, ne kadar zam gelecek 2022? Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret 2022 Asgari Ücret Zammı 2022 asgari ücret ne kadar olacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.