Asgari Ücret ikramiyesi onaylandı mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı?

Asgari Ücret ikramiyesi onaylandı mı? Yeni yılda brüt 2 bin 943 lira olacak asgari ücrette, 412 lira 2 kuruş SGK primi, bekar çocuksuz bir işçi için 154 lira 51 kuruş gelir vergisi, 22 lira 34 kuruş damga vergisi ve 29 lira 43 kuruş işsizlik sigortası işçi payı kesintileri olacak. Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor. İşte Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Asgari Ücret İkramiyesi onaylandı mı? Asgari Ücretli çalışana maaşları iyileştirme komisyonu Meclis'e gelmişti. Bilindiği gibi "Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın" tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gelmiş ve reddedilmişti. Yeni yılda brüt 2 bin 943 lira olacak asgari ücrette, 412 lira 2 kuruş SGK primi, bekar çocuksuz bir işçi için 154 lira 51 kuruş gelir vergisi, 22 lira 34 kuruş damga vergisi ve 29 lira 43 kuruş işsizlik sigortası işçi payı kesintileri olacak. Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor. İşte Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Asgari Ücretli çalışana maaşları iyileştirme komisyonu Meclis'e gelmişti. Bilindiği gibi "Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın" tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gelmiş ve reddedilmişti. Bu konu hakkında birçok parti çekimser oy kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Asgari Ücret zammından memnun olmamasından dolayı bir canlı yayında "Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz" olacak açıklaması sonrası gözler ikramiye ödemesine çevrildi.

VERGİLER İPTAL EDİLECEK, 2020 ASGARİ ÜCRET MAAŞI 154 TL ARTACAK!

Meclise gelmesi beklenen yeni yasal düzenleme ile beraber asgari ücretten kesilen vergilerin iptal edilmesi, bu rakamın da asgari ücretliye ikramiye olarak ödenmesi talep edilmişti. Verilen yasa teklifinin meclis tarafından kabul edilmesi durumunda asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi 4 ayda bir 463 TL ikramiye alacak. Yani yıllık toplamda asgari ücret maaşına ek olarak 4 ayda bir ödenecek olan 463 lira ile beraber 1.852 liralık ek ödeme yapılmış olacak.

4 AYDA BİR İKRAMİYE

Asgari Ücretli kendi maaşından kesilen vergi 4 ayda 1 ikramiye olarak hesaplarına yatırılacak. Asgari Ücretlilerden çocuğuna göre aldığı paradan dolayı vergi kesintileri yükseliyor. O kesintiler hiç bir etki etmeden devam ederken ikramiye 463 TL yılda 3 kere hesaplarına yatırılacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlendi. Böylece geçen yıla göre net asgari ücret yüzde 15,03 oranında artmış oldu.

ASGARİ ÜCRETİN NETİNİN HESABI (TL / AY)

ASGARİ ÜCRET 2.943,00

SGK PRİMİ% 14 412,02

İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1 29,43

GELİR VERGİSİ% 15 (*) 154,51

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 220,73

DAMGA VERGİSİ% 0,759 22,34

KESİNTİLER TOPLAMI 618,30

NET ASGARİ ÜCRET (**) 2.324,70

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Asgari ücret desteği ilk olarak 2016 yılında yapılan değişiklikle 5510 sayılı Kanuna eklenen geçici madde ile yürürlüğe giren ve sonrasında 2017, 2018, 2019 yıllarında çıkarılan kanun maddeleri ile 5510 sayılı kanuna eklenen geçici maddeler ile uygulama devam ettirilmiştir.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN YARARLANACAK OLAN İŞVERENLER KİMLERDİR?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran özel sektör işyeri işverenleri ile 5018 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde sayılan kamu idarelerine ait kadro ve pozisyonlarda 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran işverenler hariç olmak üzere diğer kamu işyeri işverenleri de destekten yararlanacaktır.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN YARARLANMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Asgari ücret desteğinden yararlanmak için işverenlerin bir takım şartları yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Fakat işverenlerin yerine getirmesi gereken şartlar işyerinin 01.01.2019 tarihinden önce tescil edilip edilmediğine göre değişmektedir.

Asgari Ücret ikramiyesi onaylandı mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı? ile ilgili etiketler asgari ücret Ramazan Bayramı bayram Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.