Asgari Ücret hangi meslekte ne kadar olacak? Mesleki asgari ücret nedir?

Asgari Ücret hangi meslekte ne kadar olacak? Türkiye'de milyonlarca kişi asgari ücretle çalışıyor. Her yıl Komisyon tarafından belirlenen ücret kimi zaman eleştirilere de neden olur. Sosyal medyanın gündeminde ise bugün mesleki asgari ücret konusu vardı. Buna göre her mesleğe kendine ait bir asgari ücret belirleme olanağının verilmesi tartışıldı. Örneğin inşaat sektörü için ayrı bir asgari ücret belirlenmesi fikrine olumlu yaklaşanlar da var olumsuz da. Peki Mesleki asgari ücret nedir?

Asgari Ücret hangi meslekte ne kadar olacak? Milyonlarca asgari ücretlinin gözü sosyal medyada tartışılan bir konuya çevrildi. Her yıl İşçi, İşveren ve Hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari ücret Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret eleştirilere neden olur. Bugün sosyal medyada tartışılan mesleki asgari ücret nedir sorusu ise gündemi oldukça meşgul etti. Buna göre mesleklere özgü asgari ücret belirlenmesi fikri ortaya atıldı. Örneğin inşaat sektöründe çalışan bir asgari ücretlinin alacağı maaşın devlet tarafından belirlenmesi fikri çokça tartışıldı. İşte mesleki asgari ücret nedir? Detaylar haberimizde...

MESLEKİ ASGARİ ÜCRET NEDİR?

Meslek bazında alınacak maaşın alt limitinin de devlet tarafından belirlenmesi anlamına gelen Mesleki asgari ücret şu an tartışılsa da konuya ait nihai kararı hükümet verecek.

ASGARİ ÜCRET HANGİ MESLEKTE NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca asgari ücretlinin yaşadığı Türkiye'de asgari ücret, İşçi, İşveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari ücret komisyonu tarafından her yıl belirlenir. Mesleklere özgü bir asgari ücret sınıflandırması henüz ülkemizde uygulanmıyor.

 

 

 

Asgari Ücret hangi meslekte ne kadar olacak? Mesleki asgari ücret nedir? ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret mesleki asgari ücret nedir hangi meslek ne kadar asgari ücret alabilir
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.