Asgari ücret 10 bini geçer mi?

Aralık ayı geldi. Milyonlarca çalışanın aylardır merak ettiği asgari ücrette toplantı dönemi başlıyor. İşçi sendikaları konfederasyonu ve işveren sendikaları, devletle birlikte Aralık ayında pazarlıklara başlıyor. Peki 2023 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 10 bin TL'yi bulur mu? İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Milyonlarca çalışanın aylardır merak ettiği asgari ücrette toplantı dönemi başlıyor. İşçi sendikaları konfederasyonu ve işveren sendikaları, devletle birlikte Aralık ayında pazarlıklara başlıyor. Şu ana kadar her kesimin ortak açıklaması çalışanın enflasyona ezdirilmemesi. TÜSİAD bile son açıklamada, ‘enflasyon + 10 puan zam olabilir’ dedi. Çalışma Bakanlığı’nın asgari ücretteki işveren payının üstlenilmesi ve bunun işçiye verilmesi çalışmalarının yapıldığı kulisleri geliyor. Bu olursa asgari ücret 10 bin lira civarında olacak. Binlerce işçi çalıştıran holding patronları da net bir şekilde asgari ücret 10 bin lira olmalı diyor. Beklenti büyük. Ve görünen o ki, işçi büyük oranda beklentisini alacak.

Asgari ücret 10 bini geçer mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in so açıklaması da bu yönde: Bakan Bilgin, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." diye konuştu.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek hafta toplanacak. İlk rakamlar kulislere sızacak.

İŞVEREN PAYI ÇÖZÜLÜYOR

Asgari ücrete zam tartışmalarında işçinin alacağı tartışıldı. Ancak bunun bir de işveren tarafı var. Asgari ücretin yüzde 15.5’ini işveren üstleniyor. SüperHaber, işveren payını devletin üstlenebileceğine dair bir kulis bilgisi paylaşmıştı.

Asgari ücret 10 bini geçer mi? ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.