Artvin'de terör estiren seri katil: Adnan Çolak

1992-1995 yılları arasında Artvin'de 11 kişiyi öldüren ve ''Artvin Canavarı'' olarak bilinen Adnan Çolak kadınları öldürmüş ve öldürmeden önce tecavüz etmişti.

Adnan Çolak, 1992-1995 yılları arasında Artvin'de işlediği cinayetlerle adını ''Artvin Canavarı'' olarak duyuran Türk seri katil, üç yıla yakın sürede 68 ile 95 yaşlarındaki altısı kadın toplam 11 kişiyi öldürmüş ve kadınlara öldürmeden önce tecavüz etmişti. Kurbanlarından ikisi tecavüze uğramış, ancak ağır yara alarak kurtulmuştu. Yaralı kurtulan ikinci kurban yakalanmasını sağlamıştı.

Artvin'de terör estiren seri katil: Adnan Çolak

ÖLDÜ SANIP BIRAKTI

Artvin merkeze birkaç kilometre uzaklıktaki Salkımlı köyünde oturan 58 yaşındaki Hediye İpek, boğazı tülbentle sıkılıp bayıltıldıktan sonra tecavüze uğradı. Saldırgan, kadını öldü sanıp bırakmıştı. Kadın, komşularından yardım istedikten sonra hastaneye kaldırıldı. İpek, kendisine saldıran kişiyi tanıyordu. Saldırgan, komşusu Adnan Çolak'tı ve eşkâlini en ince ayrıntısına kadar polise verdi. Polis aynı gün saldırganı yakaladı. Adnan Çolak evliydi ve üç tane de çocuğu bulunuyordu. Çolak'ın evinde gece yarısına doğru arama başlatıldı. Evde, üçüncü kurbanın evinden alınmış telefon ve son olayda giyindiği giysiler bulundu.

SERBEST BIRAKILDI

Adnan Çolak 5 yıllık yargılama sonunda 112 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı ancak kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen Şartlı Salıverme düzenlemesiyle 28 Mayıs 2005'te serbest bırakıldı.

 

 

 

Artvin'de terör estiren seri katil: Adnan Çolak ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.