Artvin'de 176 haneli köyde yangın felaketi

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı 170 haneli Dereiçi Köyü'nda bir evde yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen ve çevredeki binalara sıçrayan yangın sonucunda şu ana kadar 60'a yakın ev yandı. İtfaiye ve orman ekiplerinin saatler süren çabaları sonrasında yangın kontrol altına alındı.

Arvin'nin Yusufeli ilçesinde bulunan Dereiçi köyü yangın felaketi yaşıyor.

Bir evde başladığı belirtilen yangın köyde hızla yayıldı. 170 haneli Dereiçi köyünün Muhtarı Sabri Duman, "Köyümüzde büyük bir felaket yaşanıyor. Şuana kadar 50’ye yakın ev alev aldı. Ekipler müdahale ediyor” diye konuştu.

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmezken, yangını söndürmek için hem orman bakanlığı ekipleri hem de Yusufeli Belediyesi itfaiyesi büyük bir çaba gösteriyor. Yangına havadan da müdahale edebilmek için helikopter de istendiği bilgisi verildi.

Artvin'de 176 haneli köyde yangın felaketi

Yangın saatler süren çalışmanın sonucunda kontrol altına alındı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 'Yusufeli İlçemize bağlı 170 haneli Dereiçi Köyü’nde bir evde başlayan yangın diğer evlere sıçramıştır. Gerekli müdahaleler AFAD koordinasyonunda yapılmaktadır. Can kaybı bulunmamaktadır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun' ifadelerini kullandı.

Artvin'de 176 haneli köyde yangın felaketi - Resim : 2

VALİLİK: "YANGIN KÖYÜ TEHDİT EDEN BİR BOYUTA ULAŞTI"

Artvin Valiliği ise yangının köyün büyük bir bölümünü tehdit ettiği ifade ettiği açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Bugün öğleden sonra ilimize bağlı Yusufeli ilçesinin Dereiçi köyünde yangın çıkmıştır. Yangın, köyün büyük bir bölümünü tehdit eden boyuttadır. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisine ulaşılmamıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ön planda tutularak yangına müdahale edilmektedir. Çevre illerden de gerekli destek için görüşmeler yapılmış ve devletimizin tüm imkanları seferber edilerek yola çıkmıştır. Yangına müdahale tüm hızıyla devam etmektedir."

Artvin'de 176 haneli köyde yangın felaketi ile ilgili etiketler Artvin Yangın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.