‘ARTIK BU TİYATRO SON BULMALI!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında...

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, PKK unsurlarına yönelik Gara'ya yapılan 'Pençe Kartal-2 Harekatı’ sonrası HDP üzerinden PKK’nın iç siyasete yansımaları konuşuldu.

ŞENER: ÖRGÜTTEKİLER PKK’NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU KABUL ETTİ, İÇİMİZDEKİLER PKK’NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNA İKNA OLAMADI!

Nedim Şener, "Gara’daki katliam insanda gece gündüz bırakmıyor. Son yıllarda medyanın yarattığı algı olayları duygusal olarak yaşamanı engelliyor. Ölüm çok sıradanlaşıyor, rakamlara dönüşüyor. Ölümü öylesine vahşi ve teşirci yaşayan kuşaklara küçük bir çocuğun yaşındaki göz yaşını, babasını kaybettiğindeki acıyı anlatamazsın. Ölümün sıradanlaştığı yerde bir şehit çocuğunun gözündeki yaşın ağırlığını anlamalarını da beklemiyorum. Biz Van’da, Diyarbakır’da değildik çocuktuk ama, orada yakılmış bedenlerin başında ağlayan ailelerle birlikte ağlıyorduk. Çok dalga geçtiler. Televizyonda teröristlerle ilgili görüntüler yayınlanırdı. Karşımızdaki terör örgütlerinin yayın organları olayları öyle bir algı operasyonlarına çevirdiler ki, Türkiye’deki terör olaylarının yarattığı sonuçları izlemeyi, onlardan bahsetmeyi neredeyse insanlık suçu haline getirdiler, faşist ve vatan haini ilan ettiler. 2000’li yıllarla birlikte inanılmaz bir medya çağı başladı. Birileri ABD odaklı olarak bir demokrasi ululaştırması yaptı. ‘ABD'nin En Ölümcül İhracatı’ kitabında demokrasi diye nasıl katliamlar, işgaller ve darbeler yaptığını bizzat ABD’li yazar yazdı. Bununla birlikte terör kavramı orta atıldı. Terör örgütlerini bizzat yaratan onlara karşı mücadele ettiğini söyleyen emperyalizm oldu. Onları vekalet savaşçısı, maymuncuk gibi kullanan, işgal etmek istediği yerlerde kullanan emperyalistler bir yandan terör örgütlerini destekliyorlar, bir yandan da terörle mücadele çatısı altında Orta Doğu ve bölgemizi işgal ediyor. PKK bütün bu süreçler içinde 'demokrasi' adı altında birçok kez isim değiştirdi. Her oluşturduğu örgüte demokratik adını koydu. İnsanlar da bunu yuttu. Problemlerimiz içeriye doğru geliyor. İçeride bu tartışmalar olmasa PKK’nın siyasi, psikolojik algı, medya boyutu olmasa biz neyi tartışacağız ki? Bir sorunumuz kalmaz. Devlet PKK’lıları ikna ederek Türkiye’ye geri döndürüyor. Örgüttekiler PKK’nın bir terör örgütü olduğuna ikna oldular da içimizdeki bazıları PKK’nın terör örgütü olduğuna ikna olamadı. Bizim sorunumuz bu. Türkiye’nin şu çarpıklığa artık son vermesi lazım. Terör örgütüyle ilgili iltisak ve irtibatı siyasi olarak engelleyerek ortaya koymamız lazım. Çünkü siyaset yıllardır terörün oksijeni. Terör örgütünün her söylemi siyasette yer bulduğu için bitirilemiyor. Terör örgütleri toplumda büyük bir eylemle büyük bir propaganda yapmak istiyor. Buna alet olan siyasi parti ve bununla iş birliği yapan muhalefet partileri var. Artık bu tiyatro son bulmalı. Devlet terörle mücadele ediyorsa sahada yapıldığı gibi, siyasette ve hukuk alanında da yapılacak." sözlerini kullandı.

YARAR: BİR ŞEHİT BABASININ OĞLUNUN CANSIZ BEDENİNİ YIKADIĞINDA SÖYLEDİKLERİ DÜNYANIN EN AĞIR SÖZLERİ!

Mete Yarar, "Bir şehit babasının oğlunu nasıl bulduğuyla ilgili bir konuşması var. Malatya’ya evladının cenazesini almaya gittiğinde yaşanmış bir olay. Bazı babalar evlatlarını kendileri yıkamak istemiş.  Ne kadar zordur bir babanın evladını yıkaması. Oğlunu anlatırken diyor ki; “Oğlumu vücut bütünlüğü olmasına rağmen ayak baş parmağından tanıdım. Açlıktan, susuzluktan bir deri, bir kemik kalmış". Bu sözler içinde çaresizliği, özlemi, sevgiyi, her şeyi barındırıyor. Bu örgütü demokrasiyi, insan haklarını, Kürt haklarını savunan ve bölgedeki emperyalizmle mücadele eden bir örgüt olarak pazarlamaya çalışanlarla ilgili hiç konuşmak istemiyorum artık. Bazen derler ya ‘Bu adamların yaptığı insanları dinden imandan çıkartır’ diye ben hiç bu kelimeyi hiç kullanmadım. Bu adamların yaptığı beni dine ve imana, bu vatanı daha çok sevmeme yol açıyor. Bunu yapanların dinsiz imansız olduğunu, vicdansız olduğunu, insan olmadıklarını suratlarına söylemek lazım." sözlerini kullandı.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘ARTIK BU TİYATRO SON BULMALI!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına PKK HDP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.