"Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli sanat tarihçisi Abdulsettar Al Sattuf, mozaik taşlarıyla Atatürk portresi yaptı. Suriyeli sanatçı eseri ile adeta "Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı verdi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kendisine yeni bir yaşam kuran sanat tarihçisi Abdulsettar Al Sattuf, sanatını burada da sürdürüyor.

Sattuf, kurduğu atölyede 40 bin mozaik taşı kullanarak 2 metre uzunluğunda 1,5 metre genişliğinde Atatürk portresini, 6 ayda yapmayı başardı.

Suriyeli sanat tarihçisi Abdulsettar Al Sattuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin değer verdiklerine, kendilerinin de önem verdiği için Atatürk portresi yaptığını söyledi.

"Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı

Tarihe merakı olduğunu ve önemli şahsiyetleri mozaik eserlerle yaşatmaya çalıştığını anlatan Sattuf, kendilerine en zor anlarında kucak açan Türkiye'ye her zaman vefa borçları olduğunu belirtti.

"Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı - Resim : 2

Reyhanlı'da sanat atölyesi kurduğunu ifade eden Sattuf, "Türkiye'nin değer verdiği ve kurucusu olan Atatürk portresi yapmaya karar verdim. 5 kişiyle 6 aylık zaman diliminde, 40 bin mozaik taşı kullanarak eser ortaya çıktı." dedi.

Sattuf, Atatürk portresini iş yerinde sergilediğini ve yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

"Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı - Resim : 3

 

"Artık biz de Türkiye mozaiğinin bir parçasıyız" mesajı ile ilgili etiketler Hatay Suriye Atatürk Suriyeli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.