Artan akaryakıt fiyatlarına 5 liralık çılgın indirim geliyor! İşte 16 Haziran benzin, motorin, LPG litre fiyatı

Hükümet, enflasyonla mücadele adına doları düşürmek ve artan akaryakıt fiyatlarına önlem almak adına ilk icraatlerine resmen başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ilk açıklamalarda en dikkat çeken madde GES yani Gelire Endeksli Senet oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından son açıklanan Gelire Endeksli Senet ile dolara karşı ilk hamle gerçekleştirilirken bununla birlikte akaryakıt fiyatlarında da 5 liralık bir indirim gündeme gelebilecek. Brent petrolün varil fiyatı 123 dolar civarında seyrederken araç sahipleri de gelecek güzel haberleri beklemekte. İşte, 16 Haziran benzin, motorin, LPG güncel fiyatı…

15 Haziran tarihinde başlatılacak ilk talep toplama işlemlerinde senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecek. GES ayrıca üç ayda bir kez yatırımcısına kupon getirisi sağlamış olacak.

Son olarak üst üste akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında benzin ve motorin litre fiyatı 30 lira sınırına kadar dayanmıştı. Yeni ekonomi paketi doğrultusunda yeni torba yasada akaryakıt fiyatlarından alınması beklenen ÖTV’nin sınırlanacağı iddiaları da kulislerde dolanmaya başladı.

14 Haziran Salı gününde İstanbul’da benzin 28.45 TL, motorin 27.90 TL; Ankara’da benzin 28.54 TL, motorin 27.88 TL; İzmir’de ise benzin 28.55 TL ve motorinde 28 TL olarak gerçekleşti.

Artan akaryakıt fiyatlarına 5 liralık çılgın indirim geliyor! İşte 16 Haziran benzin, motorin, LPG litre fiyatı

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 14 Haziran

Benzin: 28.45 TL
Motorin (Mazot): 27.90 TL
LPG (Otogaz): 12.19 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 14 Haziran

Benzin: 28.54 TL
Motorin (Mazot): 27.88 TL
LPG (Otogaz): 12.42 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 14 Haziran

Benzin: 28.55 TL
Motorin (Mazot): 28 TL
LPG (Otogaz): 12.13 TL

Artan akaryakıt fiyatlarına 5 liralık çılgın indirim geliyor! İşte 16 Haziran benzin, motorin, LPG litre fiyatı ile ilgili etiketler benzin Motorin akaryakıt fiyatları lpg brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.