Arsene Wenger: Mesut Özil, şampiyonluk yapbozunun eksik parçası olabilir

Mesut Özil'i Real Madrid'den Arsenal'e transfer eden Fransız teknik adam Arsene Wenger, yıldız futbolcunun Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi. Wenger, "Bu, ligde güçlü bir konumda bulunan Fenerbahçe için güzel bir haber. Mesut, şampiyonluğu kazanma konusunda iddialı olan takımı için yapbozun eksik parçası olabilir" dedi.

Mesut Özil'i 2013 yazında Real Madrid'den 42.5 milyon euro bonservis ödeyerek transfer eden ve Arsenal tarihinin o döneme kadar en pahalı transferine imza atan Fransız teknik adam Arsene Wenger, yıldız futbolcunun F.Bahçe'ye transferini değerlendirdi. Mesut için daha önce "Futbol sanatçısı" diyen Wenger, beIN Sports'a şunları söyledi:

“Sizin adınıza ve medya adına böyle bir transferi duyurmanın oldukça zevkli olduğunu düşünüyorum. Şu dönemde pek fazla transfer gerçekleştirilmiyor. Bu transfer ocak ayı transfer döneminin en büyük transferi durumunda. Çünkü futbol dünyası şimdilerde biraz sessiz. Bu, ligde güçlü bir konumda bulunan Fenerbahçe için güzel bir haber. Mesut, şampiyonluğu kazanma konusunda iddialı olan takımı için yapbozun eksik parçası olabilir.”

Mesut Özil'in haftalık 350 bin poundluk kontratına onay veren ve Premier League tarihinin en pahalı oyuncusunu yaratan Wenger, 4 yıl birlikte çalıştığı Mesut Özil'le aralarında Fenerbahçe hakkında bir sohbet oldu mu sorusuna ise; “Onun her zaman Arsenal'de olmasını istedim. Fakat her zaman için güçlü bir Türk bağı olduğunu hissedebiliyordum. Ailesiyle, menajeriyle, babasıyla tanıştım, bu sayede Türkiye ile güçlü bir ilişkisi olduğunu gördüm. Aynı zamanda Türkiye ligine de büyük bir ilgisi vardı” cevabını verdi. 

Arsenal'da 4 FA Cup şampiyonluğu yaşayan Mesut, oynadığı 254 maçta 44 gol, 77 asistlik bir performans sergiledi. Fenerbahçe'ye 3.5 yıllık imza atmak için İstanbul'a gelen 32 yaşındaki futbolcunun ilk sözleri, "Sadece Fenerbahçe'nin değil benim de rüyam gerçek oldu" demişti.

Mesut Özil'in Arsenal'den ve Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Shkodran Mustafi, yıldız isme Fenerbahçe kariyerinde başarılar diledi. Tecrübeli stoper, "Kardeşim, sen saha içinde ve dışında soyunma odasını paylaştığım en cömert insandın. Her zaman asist kralı olarak hatırlanacaksın. Maalesef en çok asiste ihtiyacın olduğu anda biz takım olarak bunu yapamadık. Yolun açık olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

 

Arsene Wenger: Mesut Özil, şampiyonluk yapbozunun eksik parçası olabilir ile ilgili etiketler Mesut Özil Arsene Wenger Fenerbahçe Arsenal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.