Wenger: Mesut Özil bir sanatçı ancak sanatçılara artık modern futbolda yer yok

Fransız futbol adamı Arsene Wenger, 2013 yazında Arsenal'e transfer ettiği Mesut Özil hakkında Alman medyasına açıklamalarda bulundu. Arsenal'in yıldız futbolcuyu oynatmamasını "israf" olarak değerlendiren Wenger, "O, olağanüstü bir sanatçı ancak sanatçılara artık modern futbolda yer yok" dedi.

Arsenal'in unutulmaz teknik direktörü Arsene Wenger, 2013 yazında Londra ekibinin başındayken Real Madrid'den 47 milyon euroya transfer ettiği Mesut Özil ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Almanya'nın Welt am Sonntag gazetesine konuşan Fransız futbol adamı, Türk yıldızın Arsenal'de yaşadığı sorunlara da değindi.

Kendisinin Arsenal'den ayrılmasından sonra Mesut Özil'in düşüşe geçtiğini aktaran Wenger, yıldız ismin, olağanüstü bir müzisyen, bir sanatçı gibi inanılmaz yeteneklere sahip olduğunu belirtti ve ekledi: "Ancak sanatçılar için artık modern futbolda yer yok." 

MESUT'UN OYNATILMAMASI İSRAFTIR

Mesut Özil'in neden oynatılmadığı konusundaki gerçek sebeplerin kendisi için muamma olduğunu anlatan Wenger, "Ayrıldıktan sonra onunla konuşmadım. Bildiğim şu, insanlar onun gibi oyuncuları görmek için stada gider. Onun oynatılmaması israftır. Bu durum hem onun için hem de futbolu seven herkes için geçerli" ifadelerini kullandı.

GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK OYUNCULARDAN BİRİ

Özil'in Almanya Milli Takımı'ndan ayrılma kararını da hata olarak nitelendiren Wenger, "Onun kararını beğenmedim. Bunun hata olduğunu düşünüyorum. Mesut Özil iyi bir insan, olağanüstü bir futbolcudur. Ben hayatımda çok oyuncu gördüm ve o en büyüklerden biridir." dedi.

 

Wenger: Mesut Özil bir sanatçı ancak sanatçılara artık modern futbolda yer yok ile ilgili etiketler Mesut Özil Arsene Wenger Arsenal premier league
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.