Arsene Wenger: Taç atışları ayakla kullanılsın

Arsene Wenger futbol oyun kurallarıyla ilgili çok tartışılacak görüşler ortaya attı. Fransız futbol adamı taç atışlarının ayakla kullanılmasını, ofsayt kuralının esnetilmesini, kornerler ve serbest vuruşlarla ilgili yeni yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Fransız futbol adamı Arsene Wenger futbolda oyun kurallarında radikal değişim içeren bir öneriyi gündeme getirdi. FIFA'da Küresel Futbol Gelişim Direktörü olarak görev yapan 70 yaşındaki Wenger, taç atışlarının ayakla kullanılması gerektiğini savundu.

Fransa'nın L'equipe gazetesine konuşan Wenger, "Taç atışı kuralını değiştirmek isterdim. Çünkü taç atışları, bitime 5 dakika kala sizin için bir avantaj olmalı. Ama bu haliyle bir dezavantaja dönüşmüş durumda. İstatistikler, 10 taş atışından 8'inde topu kaybettiğinizi gösteriyor. Bu yüzden artık taç atışları elle değil, ayakla kullanılmalı" ifadelerini kullandı.

OFSAYT ZORLAŞMALI

Ofsayt ve serbest vuruş kurallarıyla ilgili de görüş belirten Arsenal'in eski hocası, "Günümüzde, topla oynandığı sırada, vücudunuzun gol atabileceğiniz bir parçası bir defans oyuncusunun vücudunun önündeyse ofsayttasınız. Sadece geride değil, aynı hizada olunursa ofsayt sayılmamalı. Çünkü bu hücumdaki oyuncuya avantaj sağlar ve oyunu güzelleştirir" şeklinde konuştu.

KORNERDE "TOP DIŞARDAN GELDİ" OLMASIN

Serbest vuruşların da hakemin düdüğünden bağımsız, oyuncuların kendi inisiyatifiyle hızlıca kullanılabileceğini görüşlerine ekleyen Wenger, kornerler için ise topun havadayken dışardan içeri doğru geldiğinde oyunun devam etmesi gerektiğini savundu. 

Arsene Wenger: Taç atışları ayakla kullanılsın ile ilgili etiketler FIFA Arsene Wenger Arsenal
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.