Londra "Mavi"dir... Chelsea deplasmanda Arsenal'i 2-0 mağlup etti

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren ve ilk hafta Crystal Palace'ı 3-0'la geçerken gövde gösterisi yapan Chelsea, Premier League'in 2. haftasında da Arsenal deplasmanında kazandı. 115 milyon euroluk transfer Romelu Lukaku, 2. Chelsea dönemine golle başladı.

Premier League'in 2. haftasında Arsenal-Chelsea derbisinde sahne oldu. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan, sezona Villarreal karşısında UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürerek başlayan Chelsea, Premier League'e de 3-0'lık Crystal Palace galibiyetiyle başlamıştı. Londra'nın "Maviler"i, ezeli rakibi Arsenal deplasmanında 2-0 mağlup etti.

Chelsea'nin ilk golünü 15'te Romelu Lukaku kaydetti. 2. gol ise 35'te, ilk golün asistini yapan genç İngiliz sağ bek Reece James'ten geldi... 

Premier League'in 3. haftasında Liverpool-Chelsea, Manchester City-Arsenal maçları oynanacak.

Arsenal ise Premier League'in açılış maçında Brentford'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Geçen sezonki hayal kırıklığı performansın ardından yeni sezona umutlu giren Mikel Arteta yönetimindeki Kuzey Londra devi, Chelsea'yi devirerek özgüven kazanmak istiyor. Ancak takımının iki yıldız golcüsü Alexander Lacazette ile Pierre Emerick Aubameyand bu maçta da forma giyemeyecek. İki ismin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı.

TRANSFERE 150 MİLYON EURO

Geçen sezonun 2. yarısında Real Madrid'den kiralanan Norveçli orta saha Martin Odegaard'ın tapusunu 35 milyon euroya alan Arsenal, Sheffield United'ın İngiliz kalecisi Aaron Ramsdale için de 28 milyon euro ödedi. Bu sezon transfere 150 milyon euro harcayan "Topçular"ın en dikkat çekici transferi ise 58 milyon euroluk stoper Ben White...

Londra "Mavi"dir... Chelsea deplasmanda Arsenal'i 2-0 mağlup etti

ROMELU LUKAKU KLASINI KONUŞTURDU

Alman teknik direktör Thomas Tuchel'in geçen sezon ortasında takımın başına geçmesiyle yükselişe geçen ve zor yenilen bir takıma dönüşen Chelsea ise kadrosunu büyük ölçüde koruyup eski golcüsü Romelu Lukaku'yu 115 milyon euroya transfer etti. Batı Londra'nın zengin kulübü, geçen sezon İnter'de Serie A şampiyonluğu yaşayan ve gol kralı olan Belçikalı santrforu Arsenal karşısında oynatacak. Chelsea'de tek eksik Ngolo Kante...

Londra "Mavi"dir... Chelsea deplasmanda Arsenal'i 2-0 mağlup etti - Resim : 2

TOTTENHAM'DAN MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ

Sezona son şampiyon Manchester City'yi 1-0 mağlup ederek başlayan Tottenham Hotspur, Wolverhampton deplasmanında da aynı skorla kazanarak 2'de 2 yaptı. Kuzey Londra ekibinin golünü 9'da Dele Alli penaltıdan attı.

Teknik direktörlüğe Wolves'tan Nuno Esprito Santo'yu getiren Tottenham'da İngiliz golcü Harry Kane yedek soyunduğu maçta 72'de oyuna girdi. Yıldız ismin takımda kalıp kalmayacağı merak ediliyor. Tottenham 3. haftada Watford'u ağırlayacak.

İlk hafta Leeds United'ı 5'leyen Manchester United ise Southampton deplasmanında 1-1'e razı oldu. İlk hafta 4 asist yapan Paul Pogba, bu maçta da Mason Greenwood'a attırdı.

Londra "Mavi"dir... Chelsea deplasmanda Arsenal'i 2-0 mağlup etti ile ilgili etiketler Arsenal Chelsea premier league romelu lukaku Mikel Arteta thomas tuchel tottenham hotspur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.