Arkın Ilıcalı nam-ı diğer Mercan Dede'den "Büyülü Çarklar"

Mercan Dede, Ekol Sanat Galerisi’nde İzmirli sanat severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Ekol Sanat Galerisi daha çok müzisyen kimliği ile tanınan Arkın Ilıcalı nam-ı diğer Mercan Dede’nin “Büyülü Çarklar” sergisine ev sahipliği yapıyor. Kendine özgü tarzı ve müziğiyle geniş kitlelere ulaşan sanatçının, İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği kişisel sergisi, 28 Eylül - 28 Kasım 2017 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

WhatsApp_Image_2017-09-29_at_11.12.44

İlk kişisel sergisini 2011 yılında gerçekleştiren Mercan Dede ardından yurt dışı ve yurt içinde açtığı çok sayıda sergiler ile büyük beğeni topladı. Montreal’de kurduğu görsel sanatlar stüdyosundaki 1.5 yıllık yoğun bir çalışma gerçekleştiren sanatçı Ekol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği Büyülü Çarklar sergisi ile bizleri yaşam ve yaşam ötesi mistik dünyaların haritaları olan Büyülü Çarklar'la başka boyutlara davet ediyor. Bizleri değişiminin metaforu olan bu Büyülü Çarklar ile iç dünyamızda mistik bir yolculuğa çıkartıyor.

WhatsApp_Image_2017-09-29_at_11.12.55

Mercan Dede, Büyülü Çarklar işlerini yaratırken dönüşüm ve devinim kavramlarından esinlendi. Yaşamın dönüşümü, insanın değişimi, semazenlerin dönmesi, karma gibi konuları birbirine bağlı bir etkileşim halinde ele alarak yaşamı Büyülü Çarklar'a benzetiyor. Böylelikle işlerini yaratırken gizemli ve sürprizlerle dolu bir dünyaya izleyiciyi davet ediyor.

WhatsApp_Image_2017-09-29_at_11.13.08

Ekol Sanat Galerisi’nde İzmirli sanat severler ile buluşmaya hazırlanan Mercan Dede, karışık teknik ile ürettiği 36 adet işin yer alacağı sergisi “Büyülü Çarklar” ile 28 Eylül - 28 Kasım tarihleri arasında Ekol Sanat Galerisi’nde izleyicileri ile buluşacak.

Arkın Ilıcalı nam-ı diğer Mercan Dede'den "Büyülü Çarklar" ile ilgili etiketler İzmir sanat Eylül Ekim mercan dede arkın ılıcalı müzisyen kişisel sergi ekol galeri sanat sever büyülü çarklar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.