Arkadaşa Sevgililer Günü mesajları 2020! Arkadaşa 14 Şubat sözleri

Arkadaşa Sevgililer Günü mesajları 2020! Sevgililer Günü güzel mesajlar ve sözler ile kutlamak isteyenler güzel mesajları araştırıyorlar. Arkadaşlarının Sevgililer Günü'nü kutlamak isteyenler onlar için de arkadaş için mesajları araştırmaktadırlar.

Arkadaşa Sevgililer Günü mesajları 2020! Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 14 Şubat Sevgililer Günü kutlanmaktadır. Sevgilisinin ve eşinin Sevgililer Günü'nün kutlayanlar arkadaşlarını da unutmayarak onları da mutlu etmek için arkadaşlar için mesaj araştırmaktadırlar.

Dost dediğin deniz kenarındaki taşlara benzer, önce birer birer toplarsın, sonra yavaş yavaş atmaya baslarsın. Fakat bazılarını atmaya kıyamazsın, sen atmaya kıyamadıklarımdansın.

Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. Gel seni bi kucaklıyayım

Arkadaşa Sevgililer Günü mesajları 2020! Arkadaşa 14 Şubat sözleri

Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz.bizim ömrümüzde dostlarımız vardır,günlerimiz ayrı gectigınde üzüldüğümüz..

Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili, kimi zaman saksıda bir çiçektir, ama asıl dost seni senden çok sevendir.

Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz

Güneşe bağlandı korkuyla önce insan. Sonra ateşe, suya ... Ay battı su kurudu gün bitti.. Sevgi kardeşlik dostluktu sonsuz olan..can dostuma


SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Katolik Kilisesi tarafından resmi olarak tanınan Aziz Valentin’in M. S. 270 tarihinde öldüğü sanılıyor. Aziz Valentin’in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496’da ölen Papa Gelasius’a ait.

Papa Gelasius, O’nun “hayatını Tanrı’ya adamış bir şehit olarak dünyadan ayrıldığını” söyler. 1400’lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin’in Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius’un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.

Aynı tarihlere ait diğer bir vesika ise Valentin’in Terni Piskoposu olduğu ve yine 2. Claudius tarafından Roma yakınlarında öldürüldüğünü bildirir.

Bu tarihi kıssalardaki benzerlikler, her iki Valentin’in de aynı kişi olduğuna dair kanaatleri güçlendirir.

Her ne kadar kimliğiyle ilgili belirsizlik devam etse de Katolik Kilisesi 1969’da düzenlediğin saygı ayiniyle Valentin’in adını resmi olarak “Azizler” listesinde tutmaya devam etti.

Arkadaşa Sevgililer Günü mesajları 2020! Arkadaşa 14 Şubat sözleri ile ilgili etiketler 14 Şubat Sevgililer Günü mesaj arkadaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.