Arkada kalanlar için: Kabil Havalimanında 'güvenli geçiş bölgesi'

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ABD’nin geri çekilmesinin ardından Afganistan’ı terk etmek isteyenler için Kabil Havalimanı’nda "güvenli geçiş" bölgesi oluşturulması yönünde karar aldı. Rusya ve Çin, çekimser oy kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan’daki durumu görüşmek üzere bir araya geldi.

HAVALİMANINDA GÜVENLİ GEÇİŞ BÖLGESİ OLUŞTURULACAK

Toplantıda, ABD’nin geri çekilmesinin ardından Afganistan’ı terk etmek isteyenler için Kabil Havalimanı’nda "güvenli geçiş" bölgesi oluşturulması yönünde karar alındı. Toplantıda yapılan oylamada, 13 “lehte” oy kullanılırken, Çin ve Rusya “çekimser” oy verdi.

Konseyin kararı ayrıca, Afgan topraklarının başka bir ülkeyi tehdit etmek veya terörist grupları barındırmak için kullanılmamasını da talep ediyor.

'DİĞER ÜLKELER VİZE VEREREK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI'

BM kararının kabul edilmesinin ardından, İnsan Hakları İzleme Örgütü BM Direktörü Louis Charbonneau, Taliban'ı insan haklarını korumaya çağıran bir bildiri yayınladı ve diğer ülkelere "iltica taleplerini hızla işleme koyarak ve risk altındaki Afganlara vize vererek üzerlerine düşeni yapmaları" çağrısında bulundu.

Arkada kalanlar için: Kabil Havalimanında 'güvenli geçiş bölgesi' ile ilgili etiketler Afganistan Birleşmiş Milletler bmgk güvenli geçiş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.