Arjantin ve İtalya'yı karşı karşıya getiren Finalissima maçının galibi Messi oldu

Avrupa ve Güney Amerika şampiyonlarının şampiyonları karşı karşıya getiren ve Finalissima (Büyük Final) adı verilen maçın galibi Messi oldu. Güney Amerika şampiyonu (Copa America) Arjantin, yıldız oyuncu Lionel Messi'nin önderliğinde İtalya'yı 3-0'la sahadan sildi.

İngiltere'nin tarihi Wembley Stadı'nda oynanan ve tarihte üçüncü kez düzenlenen Finalissima'yı (Büyük Final) Arjantin kazandı. Güney Amerika (Copa America) şampiyonu ve Avrupa şampiyonunu karşı karşıya getiren maçta İtalya'yı 3-0 mağlup ederek sahadan sildi.

Arjantin'li tecrübeli yıldız Lionel Messi, bu sezonun aksine müthiş bir maç çıkarırken; 28. dakikada Lautaro Martinez'in golünün asistini yaptı. 45+1'de Angel di Maria takımının ikinci golünü kaydetti ve Arjantin soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

Arjantin ve İtalya'yı karşı karşıya getiren Finalissima maçının galibi Messi oldu

Arjantin, ikinci yarıda da etkili bir oyun sergilerken; Lionel Messi, 65. dakikada kendi sahasından kaptığı topu, ilerleyen yaşına rağmen İtalya ceza sahası içerisine kadar taşıyıp kaleci Donnarumma'yı geçemedi. 

Wembley'de taraftarların sık sık "Messi, Messi" tezahüratları yaptığı maçta son sözü Paulo Dybala söyledi. 90+1'de oyuna giren Dybala, Messi'nin taşıdığı topa son vuran isim oldu ve Arjantin'i 90+4'te 3-0 öne geçirdi. 

Arjantin ve İtalya'yı karşı karşıya getiren Finalissima maçının galibi Messi oldu - Resim : 2

Arjantin maçı 3-0 kazandı ve Finalissima'nın sahibi oldu. Bu sonucun ardından tecrübeli yıldız Lionel Messi, Finalissima'nın en iyi oyuncusu seçildi.

Lionel Messi'nin tek kişilik gösterisi halinde geçen maçta; omuzlara alınan müthiş solak Messi, teker teker tebrikleri kabul etti. Takımının kaptanlığı da yapan Messi, şampiyonluk sonrası kupa ellerinde yükseldi.

Arjantin ve İtalya'yı karşı karşıya getiren Finalissima maçının galibi Messi oldu - Resim : 3

Karşılaşmanın ardından konuşan Lionel Messi, "Bizim için harika bir test maçı oldu. Herkesle savaşabilecek güçteyiz. İtalya gibi bir takımı yenerek bu kupayı almak çok özel oldu" ifadelerini kullandı.

Arjantin ve İtalya'yı karşı karşıya getiren Finalissima maçının galibi Messi oldu ile ilgili etiketler Arjantin İtalya Lionel Messi şampiyon Lionel Messi Finalissima
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.